Ennakkokuva: © 2016 Mauri Kunnas / Doghill Productions Oy ja Kustannusosakeyhtiö Otava

Mauri Kunnaksen suosittuun lastenkirjaan pohjautuva musiikkinäytelmä on veijarimaisen koiramainen sankaritarina Elias Lönnrotin kokoamasta Suomen kansalliseepoksesta. Tanssiva ja laulava Koirien Kalevala kuljettelee Kalevalan alkuperäistä juonta tuttuine, mutta hauskasti muunneltuine hahmoineen.

Kalevalan mailla asuu villi ja vapaa koirien heimo, sen naapurina pimeässä Pohjolassa hurjat ja häijyt sudet. Näiden kiivaitten kahinoitsijoiden välissä asustelee pieni mutta sitkeä kissajoukko. Kalevalaisessa maailmassa on paljon taikuutta, ja heimoilla suuret tietäjänsä ja velhonsa, jotka tuntevat taiat ja loitsut. Vanha Väinämöinen on koiraheimon suurin tietäjä, loitsujen laulaja ja mahtikoira ja Ilmarinen koirien suvun suurin seppä ja Sammontakoja. Susien heimoa johtaa Louhi, pelottava pohjoisen noita. Louhella on kaunis tyttö, Pohjolan tytär, jota koirat ja kissat kilvan käyvät kosimassa. Kissojen heimon omapäisenä seikkailijana ja karjapaimenena nähdään lieto Lemminkäinen.

Tervetuloa löytöretkelle ikiaikaisten kansantarujen, runonlaulannan ja loitsujen taianomaiseen ja jännittävään maailmaan!

Lue Niko Salovaaran kritiikki Karjalan Heilissä.
Lue Muksujen maakunnan kommentit täältä.
Lue Pasi Huttusen kritiikki Uljas.net-sivustolla.
Lue Sanna Jääskeläisen kritiikki 1.5.2016  Karjalaisessa.
Lue 12.4.2016 Karjalaisen juttu Koirien Kalevan lavasteiden rakentamisesta.
Lue Karjalan Heilin juttu Koirien Kalevalan pukujen valmistumisesta
http://www.lehtiluukku.fi/lehti/karjalan-heili/_read/26.03.2016/105619.html?p=6

Lue yleisöpalautetta Lippupalvelun sivuilta

Kiitokset
Mauri Kunnas, Kustannusosakeyhtiö Otava, Tuomari Nurmio  ja
koistinensoundhole

Lasten kevätretkipaketteja myy matkailupalvelu Visit Karelia.
Lue lisää
http://www.visitkarelia.fi/fi/Matkailu/hakutulos?product=ffc93257-b379-48d3-9b84-32e8dd556f95&list=true&adults=undefined

Lasten_joensuu