74″Kokonaisuus on niin tasokas, että mikä tahansa teatteri tässä maassa olisi siitä ylpeä.”
”Miettisen ansioksi on myös sanottava että hän ei pilkkaa henkilöitään vaikka he eivät täydellisiä ihmisiä olekaan.”
Karjalainen 1.5.2015

Arvostelumenestys jatkaa ohjelmistossa syyskaudella 2015.

Korkearesoluutioiset, painokelpoiset kuvat voit ladata täältä.

Pääsiäispyhänä Anja sahaa vanhan kuusen arvaamattomin seurauksin. Taloa suojanneen pihapuun sielut jäävät kodittomiksi, lähtevät vaeltamaan ja hakeutuvat yksinään asuvan Anjan seuraan.

Anjan veli Pietari on kuollut pari vuotta aiemmin ja testamentannut omaisuutensa Annalle, nuoruuden rakastettunsa tyttärelle. Anna ei tiedä, mitä tekisi ränsistyvällä maatilalla ja saapuu Anjan luo päättämään perintönsä kohtalosta. Pyhien aikana naisten molemminpuolinen varautuneisuus alkaa purkautua, kun kuusesta karanneet sielut saavat muistot lepattamaan ja pakottavat avaamaan jo kertaalleen suljettuja ovia. Yksinäisyys ja elämättömän elämän pelko hellittävät Annan ja Anjan ruvetessa häätämään kutsumattomia vieraita yhteisvoimin.

Joensuu-taustaisen Niina Miettisen kirjoittama kiehtova ja aistivoimainen näytelmä herättää karjalaisen mytologian henkiin. Puut eivät ole vain puita, eivätkä linnut vain lintuja, kun Anjan tuvassa kurotaan tämän- ja tuonpuoleisen juopaa umpeen. Kiihtyvät peijaiset ja täytettyjen lintujen soidinmenot muistuttavat, miltä täysi elämä maistuu.

Niina Miettinen (s. 1978) on dramaturgi, esikoiskirjailija ja kustannustoimittaja. Hän on kirjoittanut kaksi kuunnelmaa ja näytelmän. Vuonna 2013 ilmestyi hänen esikoisromaaninsa Israel-tyttö (Teos), joka oli ehdolla Helsingin Sanomain vuoden parhaaksi esikoiskirjaksi.
”Mirva Kuivalainen (Anna) ja Anna Ojanne (Anja) tekevät molemmat erinomaista työtä näyttelijöinä. — Itse kuusen kaataminen moottorisahalla on teoksen kiihkeimpiin ja mieleenpainuvimpiin kuuluvia kohtauksia.” Pasi Huttunen, Uljas – Itä-Suomen ylioppilaslehti 8.5.2015
S-ETU
Huom! 5 euron alennus perushintaisesta lipusta, max 2 etua/S-Etukortti seuraaviin esityksiin
la 5.9. klo 18.30
la 12.9. klo 18.30
pe 18.9. klo 18.30
eli liput vain 15 euroa (normaalihinta 20)

Palautetta
”Hei, haluan kiittää Joensuun kaupunginteatteria Kuusenkaatajaisten moniaistillisesta kokonaisuudesta. Sekä teksti että sen toteutus luottivat katsojien omaan oivallukseen. Lavastuksessa ei ollut mitään liikaa – ja se mitä oli, oli oivaltavaa ja hauskaa. Valot ja äänet loivat hienon, intiimin tilan. Oli mahtavaa ja kotoista istua pöytien ääressä! Katsojien ei tarvinnut jännittää näyttelijöiden puolesta – he olivat aitoja ihmisiä, jotka uskalsivat olla niin lähellä meitä. Tällainen intiimi ja ihmisläheinen näytelmä voimaannutti ja jätti hyvän mielen.”