Kaksi vanhenevaa naista, lapsuuden parhaat ystävät, Ursula ja Saila, kohtaavat vuosikymmenien jälkeen. Toisen muisti on jo hapertumassa, toinenkin on elämänsä hämmentämä. Muistinsa tueksi Ursula rakentaa muistipalatsia rintamamiestaloon, lapsuutensa kotiin. Muistipalatsissa häilyy myös ”siunaajatäti”, Parpalan Tiina, joka muuttuu moneksi ja muuttaa kaiken.

Näytelmä kertoo elinkaaren kauneudesta ja hauraudesta, siitä kuinka sama elämäntilanne synnyttää aivan eri muistikuvia kokijasta riippuen. Se kertoo lapsuuden ystävien kohtaamisesta, muistoista ja muistisairauden lähenevästä uhkasta. Näytelmän kertojanote on kepeä ja hilpeäkin.

ESITYKSET
pe 24.2. klo 18.30
la 25.2.  klo 14.30 ja 18.30
ti 28.2. klo 18.30
ke   1.3.  klo 18.30
to 2.3.    klo 18.30
pe   3.3.  klo 14.30 ja 18.30
la    4.3.   klo 14.30

Lue Kimmo Nevalaisen juttu 19.2.2017 Karjalaisessa.
L
ue Sanna Jääskeläisen kritiikki 26.2.2017 Karjalaisessa.

______

Pirkko Kurikka on joensuulainen teatteritaiteen maisteri, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja draamakirjoittamisen opettaja.
40-vuotisen uransa aikana Kurikka on kirjoittanut lukuisia näytelmiä teatterille ja käsikirjoittanut draamaa etenkin radiolle ja televisiolle. Joensuun kaupunginteatterissa saivat kantaesityksensä näytelmät Kevään musta valo, Jääsydän ja Lauantai. Viime vuosien aikana Kurikka on kirjoittanut ja ohjannut Joensuun Vapaalle Teatterille näytelmät Isosisko, Pohjasuru ja Miniänukke (Laulu).

Raija-Sinikka Rantala on toiminut  Lahden ja Helsingin kaupunginteattereiden johtajana sekä Kansainvälisen Teatteri-Instituutin taiteellisena johtajana. Suomessa ja ulkomailla hän on tehnyt yli sata ohjausta, niistä kaksi Joensuussa, ”Hello Dolly” kaupunginteatterissa sekä ”Ja ilta oli rauhaisa” Joensuun Vapaassa Teatterissa. Lisäksi hän on viime vuodet toiminut hallitusammattilaisena sekä kirjailijana. Kahdeksas kirja ”Maanantaikappale” ilmestyy keväällä 2017.

Marja Packalén on tehnyt pitkän uran KOM-teatterissa, lukuisia elokuva- ja tv-rooleja. Vieraillut Lahden kaupunginteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Joensuun Vapaassa Teatterissa sekä KOM-teatterin ”Odotus”-näytelmällä Pirkko Saision kanssa Joensuun kaupunginteatterissa.

Näyttelijä-laulaja Sinikka Sokka on ollut kiinnityksellä Helsingin Kaupunginteaterissa, KOM-teatterissa ja Turun kaupunginteatterissa. Nyt toiminut free lancer –näyttelijänä 30 vuotta. Vieraillut mm. musikaalirooleissa lukuisissa suomalaisissa teattereissa, Tampere, Lahti. Turku. Viimeisin TV-rooli MTV:n ”Kiiltokuvia” –sarjassa.
Joensuun kaupunginteatterissa esiintynyt Joensuun Laulujuhlien tuottamassa ”Mustan kissan kabaree” –teoksessa. Agit-Prop –kvartetin jäsen.

Tuire Hindikka, joensuulainen teatteripedagogi ja kulttuurin vapaan kentän toimija. Hän on työskennellyt yli kolmekymmentä vuotta lasten ja nuorten teatteritaiteen perusopetuksen suunnittelijana ja opettajana sekä harrastajateatterikouluttajana. Hänen ohjaamansa  teatteriseurueet ovat vierailleet festivaali-, kulttuurivaihto- ja esiintymismatkoilla kuudessatoista eri maassa; Intiaan teatteriryhmien vierailuja on kertynyt eniten, jonkin verran yli 20.

Reima Hirvonen, enolainen kuvataiteilija, teatterintekijä ja avaraluonto -monitaidetapahtumien järjestäjä on pitänyt 15 yksityisnäyttelyä ympäri Suomen + Brysseli. Lisäksi hän on osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä, Belgiassa, Hollannissa,Saksassa, Itävallassa ja Etelä-Koreassa. Suomen taiteellisessa metsäteatterissa hän on toiminut näyttämökuvien tekijänä, näyttelijänä, sekä maailmanselitys -festivaalin järjestäjänä. Hän on julkaissut kirjan This is my sauna.

Lue Karjalan Heilin juttu 28.12.2016 lehdessä

http://www.heili.fi/uutiset/item/3083-elama-on-oma-mutta-onko-se-tosi