MUTECO on nykytanssia ja klovneriaa yhdistävä tragikoominen teos, joka käsittelee sanoittamisen vaikeutta ja mykkyyden kokemusta leikkisän fyysisesti.

Esitys kertoo kommunikaation puutteesta; duetossa risteilevät väärinymmärrykset ja hyväntahtoinen pyrkimys vuorovaikutukseen.  Kehollisessa vuoropuhelussa liikkeen ryöpsähdykset ja fyysinen tarkkuus kompastuvat kommunikaation kömpelyyteen. Teos syntyi tekijöiden yhteisestä kiinnostuksesta soveltaa klovnerian hienoviritteistä komiikkaa nykytanssin fyysisyyteen.

Muteco -teoksen ohjaa teatteriohjaaja, opettaja ja klovni (FM) Taina Mäki-Iso on fyysiseen teatteriin ja klovneriaan erikoistunut ohjaaja ja opettaja. Teoksessa esiintyvät Mari Kortelainen ja Kalle Pulkkinen, jotka työskentelevät Itä-Suomessa tanssija-koreografeina ja tanssinopettajina. Skenografian teokseen toteuttaa näyttämölavastaja (TaM) Jonna Kuittinen. Valosuunnittelusta vastaa Werne Tanskanen.

Yksin sateessa -nykytanssifestivaali

Teos on osa Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen tuottamaa Yksin sateessa -nykytanssifestivaalia ja saa Suomen ensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä festivaalin päätöspäivänä.

Yhdettätoista kertaa järjestettävä Yksin Sateessa -festivaali esittelee vuosittain korkealaatuisen ja monimuotoisen katsauksen nykytanssiin. Tämän vuoden festivaalin teoksia yhdistää kommunikaatio ja vuorovaikutus taiteilijoiden ja yleisön välillä. Ohjelmisto tuo Joensuun näyttämöille yllättäviä näkökulmia ja kokemuksia tanssin eri laidoilta. Mukana on pitkästä aikaa myös lapsille suunnattuja teoksia.

Festivaalin viimeisen esityksen jälkeen järjestetään festivaaliklubi Teatteriravintolan Teatteriklubilla klo 20.30-02.00. Päätösklubi tarjoaa vapaamuotoisen ja välittömän hetken vaihtaa festivaalikuulumisia ja viettää aikaa yhdessä. Klubilla on DJ ja baari on auki. Klubille on vapaa pääsy.

Yksin sateessa -festivaali järjestetään Joensuussa 28.11.-30.11.2019. Koko ohjelmisto ja esityspaikat: www.itak.fi

Festivaalin yhteistyökumppaneina toimivat Joensuun kaupunginteatteri, Taidekeskus Ahjo, NÄYTTÄMÖ, Encounters in Art -seminaari ja Outokummun tanssinkoulutus Riveria. Festivaalin päärahoittajia ovat Taiteen edistämiskeskus sekä Joensuun kaupunki.