Kaj Chydeniuksen ja Minja Kosken  lauluilta. Kaj Chydenius säestää ja juontaa. Solistina on Minja Koski.

L. Onerva on uuden ohjelman keskeisiä runoilijanimiä, muita ovat esim. varhain kuollut Haapamäellä vaikuttanut Kimmo Koskimaa (1925-1954) ja Kotkassa eläkepäiviään viettävä Jaakko Raittila (s. 1948), kumpikin omaperäisiä vakavia humoristeja, elämän sivustakatsojia. Luokkasota Suomessa 1918, Latinalaisen Amerikan vapaustaistelu, Lapsosen ongelmat tulevaisuuden korvessa – siinä ohjelman teemoja.

Kaj Chydenius on legendaarinen säveltäjä-muusikko, jonka laajasta tuotannosta löytyy kymmeniä klassikoiksi nousseita sävellyksiä. Hänen aktiivinen 1960-luvulla alkanut sävellystyö jatkuu edelleen, samoin kuin yhteistyö yhä uusien lahjakkaiden laulajien kanssa. Kaj Chydenius vastaa myös Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistossa olevan Nummisuutarit-kansanoopperan libretosta ja sävellyksestä.

Koski on kuhmolaissyntyinen näyttelijä-laulaja-lauluntekijä, jonka kotiteatteri on lahtelainen Teatteri Vanha Juko. Minja on yksi säveltäjä Chydeniuksen luottolaulajista ja hänen tulkintojaan leimaa lähes vimmainen reippaus, mutta kaunis ääni taipuu myös myötätuntoon ja hellyyteen. Minjan voi nähdä myös Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä Working Class Hero –esityksessä.

Parivaljakon yhteistyö on kestänyt jo vuosia, ja ensimmäinen yhteinen pitkäsoittolevy, Myrskylinnut, sai  ”ensi-iltansa” syyskuussa 2014. Levyn nimi tulee L. Onervan samannimisestä runosta.

Viidessä vuodessa Minja Koski on jo ehtinyt ottaa paikkansa Kaj Chydeniuksen laulustudion eturivissä. Yhteiskonsertti Ritva Sorvalin kanssa (Raha muka paha 2009) johti kolmeen omaan Chydenius-ohjelmaan (Syleily 2011, Matka 2012 ja Myrskylinnut 2013), välissä vielä yhteisohjelma Mikael Saaren kanssa (Uhma, tyyneys 2012). Kaikki ohjelmat on ensiesitetty helsinkiläisen KOM-teatterin ravintolan maanantaisarjassa ja Lahden Teatteri Vanhassa Jukossa.”