Lataa painokelpoiset kuvat täältä (zip-tiedosto).

Stig: “Hän on kapellimestari. Kuuluisa. Daniel Dareus.”
Olga: “Mä näin unta että se tuli tänne. Se seisoi joenrannalla ja yhtäkkiä vesi alkoi laulaa.”

Niin kuin taivaassa on musiikillinen draamakomedia. Se perustuu ruotsalaisen Kay Pollakin menestyselokuvaan, joka oli vuonna 2005 Oscar-ehdokkaana ja ilmestyessään Pohjoismaiden katsotuimpia elokuvia. Tarinassa pieneen, pysähtyneeseen kylään saapuu kuuluisa, mutta loppuun palamisesta kärsivä kapellimestari Daniel Dareus.

Hän ostaa vanhan kyläkoulun ja asettuu sinne asumaan. Tulokas saa kyläläisiltä ristiriitaisen vastaanoton – siinä missä toiset odottavat sateentekijää, toisia epäilyttää eri puusta veistetty maailmanmatkaaja. Pian Daniel huomaa johtavansa kylän kuoroa, joka alkaa omaperäisten harjoitusmetodien avulla löytää riveistään aivan uusia puolia. Vuorovaikutus alkaa vähitellen säteillä molemminpuolisesti, vaikka kiperät kysymykset kumpuavat esiin. Yhteisö löytää itsestään odottamattomia voimavaroja ja uusia ulottuvuuksia, samoin kuin karrelle palanut kapellimestari.

Esityksessä nähdään kymmenpäinen näyttelijäjoukko sekä moneen taipuva joensuulainen Laulutuuli-sekakuoro, johtajanaan Pekka Varonen. Näytelmän ohjaa mm. Kansallisteatterissa, Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla sekä Jyväskylän kaupunginteatterissa vieraillut Johanna Freundlich.

Lataa sähköinen käsiohjelma täältä.

Tutustu Pohjolan Matkan teatteripakettiin!

S-Etuesitykset

5 euroa perushintaisesta lipusta, max 2 etulippua/kortti.
Pe 8.3.2019 klo 19 ja
La 23.3.2019 klo 17
 esitykseen S-Etukorttihinta 24 euroa (perushinta 29 euroa)
– HUOM! S-Etu-liput voi varata tai lunastaa Carelicum palveluista,  Koskikatu 5, p.  013 267 5222 tai teatterin ovimyynnistä p. 050 437 1089.


Laulutuuli-
kuoron esiintyjät.