huippusuosittu Rajaspeksi juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan

Joensuulaisten korkeakouluopiskelijoiden musiikki- ja improvisaatioteatteri Rajaspeksi juhlistaa 10-vuotista esitystaivaltaan vaihtamalla arjen realiteetit taikajuomiin ja kultakirjailtuihin loitsuriimuihin.

Tarina Opuksen kirjasta on ainutlaatuinen ja hulvattoman hauska teatterielämys, joka ei jätä ketään kylmäksi!

Matavaan arkeensa kyllästynyt kuriiri Saar löytää sattumalta kauan kadoksissa olleen setänsä Opuksen mystisen kirjan. Kirjan tekstit johdattavat Saarin ja hänen ystävänsä Keri-menninkäisen tarunhohtoiseen seikkailuun läpi aarniometsien, maagien hämyisten kammioiden ja itse kuninkaallisen hovinkin. Jokainen haluaa osansa kirjasta, mutta kuka ratkaisee sen salaisuudet?

Huikeat näyttelijänsuoritukset ja silmiä hivelevät tanssikoreografiat yhdistyvät aina yhtä taidokkaan speksibändin livemusiikin säestämänä yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi, jonka kulkuun juuri sinä, arvoisa katsojamme, pääset vaikuttamaan! 

Rajaspeksi on interaktiivista teatteria. Esityksen aikana katsojalla on mahdollisuus huutaa ”omstartteja” eli erilaisia määreitä, joiden avulla juuri nähty tilanne esitetään hieman toisella tavalla. Eläytymiskykyiset esiintyjät joutuvat näin ja usein mitä hulvattomimpiin tilanteisiin, eikä naurulle näy loppua!

Huutaa voi vaikka ”Omstart! Ruotsiksi!” tai ”Omstart! Murhanhimoisesti!” vain mielikuvitus on rajana! Jos yleisö huutaa ”Omstart!” improvisoivat esiintyjät kohtauksen uudelleen parhaaksi näkemällään tavalla. Jos ”Omstart” huudetaan juuri kuullun speksibiisin päätteeksi, hyvällä tuurilla saatetaan päästä kuulemaan jotain aivan uutta!

Huom! Muut Rajaspeksin esitykset Näyttämö-teatteritilassa, Koskikatu 8, www.teatterinayttamo.fi

Työryhmä

TUOTANTO Rajaspeksi www.rajaspeksi.fi