Uudenlaista ajattelua teatterin toimintaan tuo TEATTERIKLUBI talon kellarikerroksessa. Sen tarkoituksena on kirjaimellisesti tuottaa uusia ajatuksia yhdessä yleisön kanssa. Ohjelmassa on mm. avoimia seminaareja, lukudraamaa sekä taiteilija- ja katsojatapaamisia.
—–

TULEVIA KLUBEJA

pe 15.5.2015 klo 18 Hohto – sateenkaariviikon, seksuaalisen ja sukupuolisen tasavertaisuuden klubi (Hohto, www.hohto.info).
Vieraana Juuso Kekkonen.
HUOM! Klubin jälkeen kello 18 Outo Homo -esitys pienellä näyttämöllä. Liput 12 €.
Lue lisää
https://www.joensuunteatteri.fi/yleinen/hohto-klubi-ja-vierailuesitys-outo-homo-15-5

la 25.4.2015 klo 13
Teatteriklubi  lapsille Lasiterassilla. Vieraana Me Rosvolat –kirjailija Siri Kolu.

23.4.2015 kello 18-20
Teatterikubi Areenalla: Scifest 2015 – Valon voima

Miksi menet valoa kohti?
Keskustelua valon teknologiasta ja estetiikasta.
Lisätietoja
http://www.scifest.fi/teatteriklubi.php

—–
KÖYHYYS JA KURJUUS -KLUBI to 26.2.2015 klo 17.30

Klubilla käsitellään köyhyyttä, korruptiota ja harmaata taloutta yksilön ja yhteiskunnan näkökulmasta. Vastauksia haetaan muun muassa seuraaviin kysymyksiin:
Kuka on köyhä?
Mikä on kilpailukyky?
Onko meillä kestävyysvajetta?
Onko meillä varaa hyvinvointivaltioon?
Miksi köyhä ei paranna tilannettaan?

Illan puhujina ovat Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Pajula sekä Alia Dannenberg, fil.tri, taloustutkija Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen.

Joensuun kaupunginteatterin klubitilaisuuksissa keskustellaan ajankohtaisista aiheista ja synnytetään uutta ajattelua.

Klubitilaisuus on ilmainen, ja sitä juontavat Minna Kietäväinen ja Samu Heikinmatti Joensuun ylioppilastetatterista.

KÖYHYYS JA KURJUUS -klubi toteutetaan 40-vuotisjuhlaansa viettävän Joensuun Ylioppilasteatterin kanssa. Ylioppilasteatterilaiset ovat mukana tekemässä syksyllä ensi-iltansa saavaa Rahakabareeta, mihin tämäkin klubi väljästi liittyy. Klubin löydät osoitteesta Joensuun kaupunginteatteri, Rantakatu 20, kellarin klubitila.

Klubin jälkeen on mahdollisuus nähdä Joensuun kaupunginteatterin esitys Orkesteri (klo 19.00, suuri näyttämö, liput esitykseen 25/23/15€).
clear1x1
Tervetuloa!

KUNNIOITUS – TEATTERIKLUBI  perjantaina 16.1.2015 klo 17-18

Uuden suomalaisuuden ilta

Joensuun kaupunginteatterin klubilla perjantaina 16.1.2015 käsitellään uutta suomalaisuutta. Kahtiajaot ja ennakkoluulot ovat surullisen ajankohtaisia ympäri Eurooppaa. Kunnioitus-klubilla pohditaan, kuinka vahvistaa yhteyttä. Mitä kunnioitus voisi tarkoittaa arjessa ja asenteissa?

Klubin yhteydessä nähtävänä on JoMonin (Joensuun seudun monikulttuurisuusyhdistys) ja Joensuun kaupunginteatterin yhteinen Kunnioitus – valokuvanäyttely (2. kerros), sekä Kipinät – The Sparkles – teatteriryhmän esitys ”Missä valossa?”. Esitys pohtii, kuinka eri tavoin – eri valossa – samoja tilanteita voi katsoa. Lähtökohtana esitykselle on käytetty Kunnioitus-näyttelyn kuvia. Vieraana klubilla on Olga Davydova-Minguet. Klubin jälkeen on mahdollisuus nähdä Joensuun kaupunginteatterin esitys Mä soitan veljille (klo 18.30, pieni näyttämö, liput esitykseen a 14 euroa). Mä soitan veljille esityksiä on jäljellä enää viisi kertaa:  pe 16.1. kello 18:30, la 17.1. kello 14.30 ja 18:30, pe 30.1. kello 18:30 ja la 31.1. kello 18:30.

Klubitilaisuus on ilmainen, ja sitä emännöivät teatteriohjaaja Aino Kivi ja yhteisötaiteilija Merja Pennanen. Tervetuloa!

RESPECT – CONVERSATION CLUB  Fri 16.1.2015 at 17-18

Event for New Finnish Identity at Joensuu City Theatre

Joensuu City Theatre’s Conversation Club takes focus on new Finnish Identity on Fri 16th Jan 2015. How to build up communication and connection? What does the word ”respect” stand for?

The Sparkles – theatre group is performing at the club. Their performance ”Missä valossa?” is inspired by the photos in the ”Respect” – exhibition. The exhibition takes place at the Joensuu City Theatre and is composed together with

Joensuu City Theatre and JoMoni.

Olga Davydova-Minguet is a guest at the club, and after the club there is a possibility to see the Joensuu City Theatre performance ”Mä soitan veljille” (at 18.30, small stage, ticket 14 euros).  Only five times left  Fri 16.1. at 18:30, Sat 17.1. at 14.30 and 18:30, Fri 30.1. at 18:30 and Sat 31.1. at 18:30

Respect conversation club is free and is hosted by Aino Kivi and Merja Pennanen.

Welcome!

—-

YKSIN SATEESSA? – ETKOT JOENSUUN KAUPUNGINTEATTERIN TEATTERIKLUBILLA
1.12.2014 KLO 18.30, (kaupungintalo, Rantakatu 20, kellarikerros)

Joensuun kaupunginteatterin vuoden viimeinen Teatteriklubi on varaslähtö Yksin sateessa? –  nykytanssin, performanssin ja improvisaation festivaaleille. Yksin sateessa? – festivaalin (2.-5.12.2014) järjestää Itäinen tanssin aluekeskus yhteistyössä Joensuun kaupunginteatterin, Joensuun kaupungin sekä Opetus- ja Kulttuuriministeriön kanssa. Esityksiä tullaan näkemään mm. kaupunginteatterilla, Joensuun Normaalikoululla, kansalaistalolla sekä kaupunkitilassa.

Teatteriklubi-illassa 1.12. keskusteluun nousevat mm.
-Mikä on tanssin tila meillä ja muualla?
-Elääkö sillä?
-Millainen olisi toiveiden tanssiva Pohjois-Karjala?

Keskustelemassa ovat:

-Pia Lindy ja Elina Ikonen Itä-Suomen Liikuntaopiston Tanssin ja somatiikan koulutusohjelmasta
-Ulla Mäkinen, tanssijan koulutuksen johtaja Pohjois-Karjalan ammattiopiston Outokummun yksiköstä, sekä

– Olli-Kalle Heimo ja Tuukka Jukola, Joensuun kaupunginteatterin näyttelijät, jotka osallistuvat tanssia ja teatteria yhdistelevään esitykseen Maapallon laidoilla (työnimi). Esitys tulee Joensuun ensi-iltaan kesällä 2015, ja sitä on jo harjoiteltu Australiassa, koreografi Lucy Guerinin ja Routa Companyn kanssa.

Keskustelun lisäksi tarjolla saattaa olla pieniä tanssimaistiaisia!

Iltaa emännöivät Aino Kivi, teatterin ohjaaja, sekä Merja Pennanen, teatterin yhteisötaiteilija. Klubi-iltaan on vapaa pääsy.

—-
KAHDEN LUKUDRAAMAN ILTA 20.11.2014

Joensuun kaupunginteatterin Klubilla on kahden lukudraaman ilta 20.11.2014 klo 19-21. Joensuun ylioppilasteatteri ja Joensuun kaupunginteatteri tuovat molemmat lukunäytelmän samaan iltaan. Teokset ristivalottavat ulkopuolisuuden ja irrallisuuden kokemusta nyky-Suomessa. Ilta toimii lähtölaukauksena yhteistyölle, jota teatterit vuoden 2015 aikana tekevät.

Erik Forss – Heidi Häkkinen – Aino Hyyryläinen –
Anna-Kaisa Kettunen – Terhi Romo:
IRRALLAAN – näytelmä elämän syrjästä

Irrallaan kutoo yhteen pienten ihmisten elämäntarinoita. Se on kuvaus tästä ajasta ja ihmisten irrallisuuden kokemuksista. Irrallaan sisältää kolme tarinaa ja keskiössä ovat epävarmuutensa kanssa kamppailevat Lauri ja Milla, uranvalintaansa katuva siltainsinööri Vilhelm Hiltunen ja liitoksistaan rakoilevan liiton pariskunta.

Irrallaan on ensimmäinen ylioppilasteattereiden yhteistyönä syntynyt, yhteisöllisesti käsikirjoitettu näytelmä, joka sai ensi-iltansa 14 ylioppilasteatterin esittämänä ja Disa Kamulan dramatisointina Ylioppilasteatterifestivaalilla Jyväskylässä huhtikuussa 2014. Näytelmä on seuraavan kerran nähtävissä Vaasan ylioppilasteatterifestivaalilla huhtikuussa 2015.

Ohjaus: Anna Estola

Aino Kivi:

KARI KRANDI // My Brother The Hero

Kari Krandi on lapsinero, joka ei löydä ymmärrystä tiedoilleen ja taidoilleen ympäriltään. Hän on koulussa hyljeksitty ja oudoksi leimattu. Kari Krandin maailmassa yksilökeskeisyys, kilpailu ja menestymisen pakko leimaavat kaikkea ihmistenvälistä toimintaa.

Näytelmä tutkii putoamisen syitä ja seurauksia yhteiskunnassa ja yksilössä. Päähenkilö, Kari Krandi, kertoo elämästään muistojen, assosiaatioiden ja fantasioiden kautta. Teos liikkuu perheen, koulun, kaveriporukan, yhteiskunnan rakenteiden ja virtuaalitodellisuuden välillä.

Ohjaus: Aino Kivi
—-
Jari Hanska Teatteriklubilla 10.11.

Lue Karjalaisen juttu aiheesta.

Kansansivistystä, tiedonvälitystä, propagandaa vai sirkushuveja?
– Jari Hanska puhuu journalismista ja dokumenttiteatterista Teatteriklubilla 10.11.2014 kello 18:30 – 20

Jari Hanska on työskennellyt monipuolisesti sekä tutkivan journalismin että dokumenttiteatterin saralla. Hän on tunnettu tinkimättömästä otteestaan, ja oli yksi Voima-lehden toimittajista, jotka irtisanoutuivat lehdestä lokakuussa 2014.

Nyt Hanska tulee Joensuun kaupunginteatterin Klubi-iltaan puhumaan teatterin ja journalismin suhteesta. Molempien vahvoja arvoja ovat olleet riippumattomuus, saavutettavuus ja ilmaisunvapaus. Rahoituspohjan muuttuessa nämä joutuvat koetukselle.

Kuinka taistella näivettymistä vastaan?
Onko kaikki vain rohkeiden yksilöiden vastuulla?
Voisivatko heikot liittoutua saadakseen äänensä julki?

Klubi on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa!

Klubia emännöi Joensuun kaupunginteatterin ohjaaja Aino Kivi.

Klubille toivotaan erityisesti toimittajia ja dokumenttiteatterista kiinnostuneita teatterintekijöitä.

—-
Taidevoimala Teatteriklubilla 29.9.2014

Hyvinvointia kulttuurista!

Maanantaina 29.9.2014 kello 18:30 alkaen keskustellaan Teatteriklubilla taiteen merkityksestä hoivalaitoksissa, sairaaloissa, mielenterveystyössä ja kouluissa. Klubilla nähdään ja koetaan otteita ikäihmisille suunnatuista runolukutapahtumista, sairaalaklovneriasta, Tavalllista elämää-yhteisötaideprojektista, Terapeuttisen teatteriryhmän työtavoista ja koululaisille suunnatuista Meganin tarina -esityksen työpajoista. Tarjolla teetä ja lämmintä kättä. Klubia emännöivät Merja Pennanen ja Aino Kivi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa