Huom. “Viirun ja Pesosen joulu” vaihtuu uuteen koko perheen joulunäytelmään “Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa”. “Viirun ja Pesosen joulu”-näytelmään ostetut liput käyvät sellaisenaan korvaavaan näytelmään tai lipun voi palauttaa Carelicumin asiakaspalveluun. Lisätietoa: https://www.joensuunteatteri.fi/ajankohtaista/muutoksia-teatterin-syksyyn-ohjelmistoon-uusi-koko-perheen-joulunaytelma/

Viirun ja Pesosen joulu palaa ohjelmistoon yleisön toiveuusintana

Pehmeän valkoinen lumi peittää Viirun ja Pesosen pikkuruisen talon, halkovajan, kanalan ja Pesosen rakkaan verstaankin. Joulu tekee tuloaan ja se pistää erottamattoman parivaljakon, Viiru-kissan ja Ukko-Pesosen, touhuihin aivan uudenlaista vipinää.

Joulun lämmin, rauhaisa tunnelma syntyy yhdessä tekemisestä ja toisten auttamisesta.

Vaan kuinka ollakaan, tulee muutamakin mutka matkaan ja joulu Pesosen tuvassa on vaarassa. Kuka oikein käy kaupassa? Kuka kokkaa joulun ruuat ja leipoo mehevät piparit? Kuka siistii tuvan joulun tulla? Entäs sitten joulukuusi? Miten joulupukkikaan löytää perille tällaiseen tupaan – tai entä jos ei koko pukkia ole olemassa ollenkaan?

Koska pukin saapumisesta ei ole takeita, päättää Pesonen aloittaa supersalaisen nikkarointiprojektin verstaallaan. Vaikka ukon ja kissan jouluvalmistelut eivät aivan kommelluksitta ja keppositta suju, on joulu ihmeiden aikaa ja ihmeiden aikaan on ihan kaikki mahdollista.

Koko perheen esitys perustuu Sven Nordqvistin lastenkirjoihin

Hauska ja tunnelmallinen Viirun ja Pesosen joulu pohjautuu Sven Nordqvistin rakastettuihin lastenkirjoihin.

Tämä näytelmä tuo taatusti hyvän mielen ja joulutunnelman niin pienelle kuin isommallekin katsojalle.

Näytelmä sopii koko perheelle. Ikäsuositus noin 5-vuotiaasta ylöspäin.

Perhelipulla teatteriin

Perhelipulla esitykseen pääsee enintään viisi henkeä. Perhelipun hinta on 49 euroa. Lippuja voi ostaa Carelicumista ja teatterin ovilipunmyynnistä.

Rooleissa

Muun muassa Maria Karhapää, Olli-Kalle Heimo ja Anna Ojanne

Työryhmä

Näyttämösovitus: Seppo Honkonen
Ohjaus ja lavastus: Iiristiina Varilo
Pukusuunnittelu: Katri Tuukkanen