Ilman orjuutta meillä ei olisi autoja. Ilman orjuutta meillä ei olisi sukkia. Ilman orjuutta meillä ei olisi kenkiä. Ilman orjuutta meillä ei olisi televisioita. Ilman orjuutta meillä ei olisi kulmasohvia. Ilman orjuutta meillä ei olisi älypuhelimia. Ilman orjuutta meillä ei olisi pop-musiikkia.

Me tarvitsemme orjuutta. Sinä ja minä. Ilman orjuutta meillä ei olisi sukkia, kenkiä, televisiota, älypuhelimia, ei pop-musiikkia. Ei mitään, mitä kutsumme hyväksi elämäksi. 

Vuonna 2014 maailmassa on 27 miljoonaa orjaa. He työskentelevät meidän keskuudessamme, meitä varten. Mekö olemme heidän isäntiään? Olemmeko itse jonkun orjia?

Working Class Hero ottaa vauhtia 1800 -luvun Yhdysvaltojen puuvillapelloilta päätyen 2010 -luvun ihmisen synteihin syviin. Se on kaikkea sitä, mitä orja ei ole: Villi ja vapaa.

Working Class Hero perustuu löyhästi yhdysvaltalaisen Harriet Beecher-Stowen romaaniin Setä Tuomon tupa (1852), joka käsittelee orjuutta 1800-luvun USA:ssa. Alkuperäinen romaani kertoo täydellisen orjan – omistajaltaan toiselle kulkevan Tuomon – tarinan, joka päättyy niin kuin tragediat usein päättyvät: väkivaltaiseen kuolemaan. Setä Tuomon tuvan sanotaan muuttaneen maailmaa enemmän kuin minkään muun yksittäisen taideteoksen. Sen on spekuloitu vaikuttaneen omalta osaltaan Yhdysvaltain sisällissodan (1861-1865) syntyyn, jonka tuloksena orjuus kiellettiin perustuslailla.

” Valtavalla sykkeellä, hetkeäkään venyttämättä eteeni vyörytetään ei ainoastaan Suomen vaan koko ihmiskunnan tätä päivää ja tulevaisuutta. Esityshän on mahtava, näin väliajalla supisevat muutkin.”
– Liisa Yli-Ketola, Maaseudun Tulevaisuus

Katso videotraileri Youtubesta
.

IKÄSUOSITUS yli 15-vuotiaille.

LIPUT 25/23 euroa. OSTA LIPUT

Korkearesoluutioiset, painokelpoiset esityskuvat voit ladata täältä: WCH_highres.

Kuuntele äänipuffi täältä (wav-tiedosto)

 

Lue täältä Karjalaisen kritiikki ensi-illasta.
Lue täältä Karjalan Heilin kritiikki ensi-illasta.
Lue täältä Maaseudun Tulevaisuus -lehden juttu.
Lue täältä Uljas-lehden kritiikki ensi-illasta.
Lue täältä Viikko Pohjois-Karjalan kritiikki ensi-illasta.

Lue täältä Kansan Uutisten verkkolehden Öisinajattelijan kommentit ensi-illasta.