Yksin sateessa -nykytanssifestivaali esittelee vuosittain korkealaatuisen ja monimuotoisen katsauksen nykytanssiin. Tänä vuonna se järjestetään 24–27.11.2022 Joensuussa.

Festivaalin ohjelmistosta Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä esitetään 25.11. kello 19 Leena Harjunpää & Co:n Feeling Cute.

Festivaalin järjestää Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK) ja sen monivuotisia yhteistyökumppaneita ovat Joensuun kaupunginteatterin lisäksi Taidekeskus Ahjo ja Riverian tanssin koulutus.

Ohjelmisto tarjoaa kiinnostavia teoksia niin itäsuomalaisilta taiteilijoilta kuin valtakunnallisilta ja kansainvälisiltä vierailijoilta. Esityksiä on Joensuun kaupunginteatterin pienen näyttämön lisäksi myös muilla näyttämöillä Joensuussa.

Koko festivaalin ohjelmisto on julkaistu osoitteessa www.itak.fi

Leena harjunpää Co: feeling cute

Feeling Cute on koreografi Leena Harjunpään nykytanssisooloesitys. Tanssiteos kutsuu pohtimaan söpön olemuksen ja hempeyden illuusion mekanismeja ja vaikuttimia. Sen lähtökohtana on pohdinta; mitä on söpöily, mitä sen taustalla piilee, miksi se on tehokeino tai miksi se voidaan mieltää ärsyttäväksi.

“Mieleeni on lapsuudesta syöpynyt ajatus, että erityisesti tytön täytyy olla söpö ja käyttäytyä hyvin, hymyillä edes. Niiaaminen on tekona söpöilyn multihuipentuma. Se on jännä yhdistelmä alistumisen näyttämistä, mutta myös toisaalta vallankäyttöä. Söpöilyllä voi saada haluamansa, ikään kuin kietoa toinen pikkusormensa ympärille. Kukapa voisi vastustaa söpöä?”

Esityksen jälkeen keskustelutilaisuus
Kesto noin 1 h

Esitysten jälkeen on yleisökeskustelu, joka pureutuu asiantuntijoiden avulla teosten teemoihin ja auttaa tulkitsemaan teoksia laajemmin osana ympäröivää yhteiskuntaamme.

Liput

Lippuja myy ennakkoon Itä-Suomen aluekeskus verkkokaupassaan. Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Liput ennakkoon 18 € / 10 €
Liput ovelta 22 € / 14 €

 

 

Rooleissa

Leena Harjunpää

Työryhmä

KOREOGRAFIA JA TANSSI: Leena Harjunpää
ÄÄNISUUNNITTELU JA MUSIIKKI: Jouni Tauriainen
VALO- JA TILASUUNNITTELU: Eero Erkamo
PUKUSUUNNITTELU JA REKVISIITTA: Joona Huotari
TUOTANTO: Leena Harjunpää Co