Yksin sateessa -nykytanssifestivaali esittelee vuosittain korkealaatuisen ja monimuotoisen katsauksen nykytanssiin. Tänä vuonna se järjestetään 24–27.11.2022 Joensuussa. Festivaalin järjestää Itä-Suomen tanssin aluekeskus (ITAK) ja sen monivuotisia yhteistyökumppaneita ovat Joensuun kaupunginteatterin lisäksi Taidekeskus Ahjo ja Riverian tanssin koulutus.

Ohjelmisto tarjoaa kiinnostavia teoksia niin itäsuomalaisilta taiteilijoilta kuin valtakunnallisilta ja kansainvälisiltä vierailijoilta. Esityksiä on Joensuun kaupunginteatterin pienen näyttämön lisäksi myös muilla näyttämöillä Joensuussa.

Poimuja -nykytanssiteoksen ensi-ilta

Ensi-illan festivaaleilla saa Effendy, Hanikka, Nisonen & työryhmän Poimuja -nykytanssiteos.  Millaisina menneen ajan asennot tulevat ulos 2020-luvun kehosta? Kuinka vastata yli sata vuotta sitten kirjoitettuun kirjeeseen?

“Poimuja on rönsyilevä, mutta minimalistinen nykytanssiteos, joka kutsuu sinut ajan laskoksiin kuuntelemaan eilisen, tämän päivän ja tulevaisuuden rytmejä. Teoksen taustamateriaalina toimii Joensuu-seuran julkaisema teos Joensuulaisäidin kirjeitä sadan vuoden takaa. Kirjeet lähtökohtanaan monitaiteinen 1960-1990-luvuilla syntyneistä taiteilijanaisista koottu työryhmä tutkii ja kyseenalaistaa naiseuden osatekijöitä, kietoutuu kymmenmetriseen kankaaseen, visuaalisesti vahvoihin liike- ja äänimuodostelmiin sekä kysymykseen naisena elämisen kokemuksista.”

Koko festivaalin ohjelmisto julkaistaan syksyllä osoitteessa www.itak.fi.

Rooleissa

POIMUJA ESIINTYJÄT
Jenni Hanikka
Hanna Heino
Mathilda Kauppila
Laura Kärkäs
Anna Olkinnuora
Lisa Pälikkö
Katariina Vähäkallio

Työryhmä

POIMUJA
Koreografia: Ella Effendy & työryhmä
Skenografia: 
Kirsi Nisonen
Äänimaailma: 
Jenni Hanikka & työryhmä
Osatuotanto:
 Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Tukija: 
Taiteen edistämiskeskus