Ratkiriemukas komedia juhannuskommeluksista

Sisarukset Tumma ja Blondi eli amatöörikirjailija Seija ja opettaja Sinikka viettävät suurin odotuksin juhannusta perintömökillään.

Vieraiksi odotetaan Sinikan miestä ja poikaa ja Seijan kovin, kovin nuorta poikaystävää.

Sisaruksista tumma, mutta taiteellinen Seija (Tiia Louste) on taas sinkku, mutta hänen elämäänsä on ilmestynyt nuori mies (Mikko Karisto), joka viihtyy huoltoasemilla hedelmäpelien parissa.

Sinikka (Eija Vilpas) on sitä vastoin tukevasti naimisissa oleva opettaja ja kunnanvaltuutettu, mutta kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää.

Tarkoitus on viettää perinteinen juhannus taikoineen, kokkoineen, makkaranpaistoineen – mutta kuinkas käykään. Yllätys yllätyksen perään muuttaa kaiken.

Mitä tekevät naapurin nuoret ja miten kokkokin voi palaa liikaa?


työryhmäesittely

Yötön yö -työryhmä. Kuva: Tomi Tirranen

Eija Vilpas – näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja

Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi 1980-luvulla ”Fakta homma”- televisiosarjassa. Muita viihdesarjoja, joissa Vilpas on ollut mukana ovat mm. ”Vesku-show”,  ”Hynttyyt yhteen” sekä ”Paavo ja Raili”. Kuluvana vuonna hän on näytellyt suositussa sarjassa ”Syke”.

Eija on ollut mukana monissa elokuvissa, joista mainittakoon ”Vääpeli Körmy” -sarjat, ”Pelon maantiede”, ”Täällä Pohjantähden alla” sekä ”Tie Pohjoiseen”.

Hän teki mittavan näyttämöuran Helsingin Kaupunginteatterissa 1988–2023, lisäksi hän on tehnyt dubbauksia sekä työskennellyt ilmaisutaidon opettajana.

Eija on Unicefin Hyvän tahdon lähettiläs.

Tiia Louste – näyttelijä

Tiia Louste valmistui näyttelijäksi Suomen teatterikoulusta vuonna 1968, jonka jälkeen hän on näytellyt useissa elokuvissa ja televisiosarjoissa mm. elokuvissa ”Katve”, ”Sanaton sopimus” ja ”Sisko, tahtoisin jäädä” sekä tv-sarjoissa kuten ”Sydänjää”,  ”Salatut elämät”, ”Syke” ja ”Mustat lesket”.

Louste on myös ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin, Intimiteatteriin, Teatteri Pieneen Suomeen sekä viimeisimpänä Helsingin Kaupunginteatteriin 2001-2015. Louste kuuluu Ryhmäteatterin perustajajäseniin. Omaa tuotantoa hänellä on mm. Aino Kallaksen elämästä kertova ”Nainen kuin jäätynyt shampanja” sekä useita dramatisointeja ja ohjauksia Radio Ylen 1:n Radioateljeelle.

Mikko Karisto – opettaja, näyttelijä

Pojan sekä pari muuta pienempää roolia Yöttömässä Yössä esittävä Mikko Karisto (s. 1992) on opettajan ammattinsa ohella harrastajanäyttelijä. Hänet on opiskeluaikana nähty niin Jo-Jo -teatterin Heinähattu & Vilttitossu -näytelmässä, Turun Ylioppilasteatterin esityksissä kuin Kultsan Pommisuojassakin eri rooleissa. Yöttömän yön kokoonpanossa hän on ollut jo reilu viisi vuotta.

Mikko Karisto on Valdemar Virtasen koulutoveri, ja saanut oppinsa niin teatteriin kuin ilmaisutaitoonkin Eija Vilpakselta.

Valdemar Virtanen – näyttelijä, valaistus- ja äänisuunnittelija

Vuonna 1992 syntynyt Valdemar on pienestä pitäen elänyt teatterin piirissä ja näytellyt kesäteattereissa lapsesta alkaen. Hänen vanhempansa ovat Eija Vilpas ja Ville Virtanen.

Valdemar on näytellyt useiden tv-sarjojen ja elokuvien sivurooleissa, kuten ”Taivaan tulet”, ”Raili ja Paavo”, ”Karjalan kunnailla” sekä ”Miss Farkku-Suomi”. Nykyään hänen kiinnostuksensa kohdistuu erityisesti teatteritekniikkaan valaistus- ja äänipuolelle.

Rooleissa

Eija Vilpas
Tiia Louste
Mikko Karisto

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS Eija Vilpas
OHJAUS Jukka Virtanen
APULAISOHJAAJA
 Arja Pessa
VALOT JA ÄÄNET Valdemar Virtanen


Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.