Syksyn teatterisyksy alkaa Anjan lähes erinomaisen elämän uusintaensi-illalla keskiviikkona 13.9. kello 18.00 Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä. Keväällä lämpimän vastaanoton saanut maalaisemännän monologi jatkaa teatterin ohjelmistossa aina keväälle 2024 asti. 

Anjan roolissa on 25-vuotista taiteilijajuhlavuottaan viettävä näyttelijä Minna Maaria Virtanen. Hän on käsikirjoittanut ja dramatisoinut näytelmän yhdessä ohjaaja Esko-Pekka Tiitisen kanssa. Näytelmä perustuu Tiitisen samannimiseen romaaniin, joka on lainattavissa myös Vaarakirjastoista. 

Esitys kertoo maaseudulla elävästä Anjasta, joka katselee arkeaan omaperäisestä vinkkelistään. Hänen lähes erinomainen elämänsä avautuu katsojalle koskettaen, herättäen myötätunnon ja hyväntahtoisen naurun. 

Lavastus ja pukusuunnittelu on syntynyt työryhmän yhteistyönä. Äänisuunnittelun ja musiikin on tehnyt Antti Männikkö ja valosuunnittelun Asko Heiskanen. 

Kiertue-esitys tilattavissa vielä keväälle

Anjan lähes erinomainen elämä -esitys kiertää syksyllä Mäntyharjulla (11.10.), Outokummussa (12.10.) ja Nurmeksessa (25.10.), Rääkkylässä (25.11.) ja keväällä 2024 Kontiolahdella (21.2.) ja Kiteellä (21.3.). Vapaita kiertueaikoja on vielä maalis-huhtikuussa. Katso täältä!

Joensuun kaupunginteatterilla jatkuu 13.9.–15.11.2023 taiteilija Outi Piiroisen “Mie pääsin siitä yli”-näyttely, jossa on esillä pienveistoksia neljännen kerroksen yleisölämpiössä. Näyttelyyn on vapaa pääsy esitystoiminnan aikana. Vaihtuvat näyttelyt toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa. Lue lisää syksyn näyttelyistä.

Katso myös

Anjan lähes erinomainen elämä

Maaseudulla elävä Anja katselee arkeaan omaperäisestä vinkkelistään. Hänen lähes erinomainen elämänsä avautuu katsojalle koskettaen, herättäen myötätunnon ja hyväntahtoisen naurun.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Syksyn ohjelmisto julkaistu – teatteri valmistautuu remonttiaikaan

Joensuun kaupunginteatterin syysohjelmistossa pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin ja valmistaudutaan poikkeukselliseen näytäntövuoteen.