Joensuun kaupunginteatterin syksyn 2023 ohjelmisto on julkaistu. Teatteri varautuu ohjelmistovalinnoissaan Joensuun kaupungintalolla vuonna 2024 toteutettavaan Pohjois-Karjalan museo Hilman tilaremonttiin ja pienen näyttämön evakkoaikaan. 

– Näytäntövuonna 2023–2024 ohjelmistossamme on useampi kiertue-esitys kuin aikaisemmin. Lisäksi suurelle näyttämölle on lisätty vierailuesitysten määrää. Kevät on suunniteltu jo tässä vaiheessa enemmän liikkuvaksi ja yleisötyöhön pohjautuvaksi, teatterinjohtaja Iiristiina Varilo kertoo. 

Syksyn pääteoksena esitetään ajankohtainen draama, Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan. Kiovassa syntyneen kirjailija Mihail Bulgakovin klassikkoteokseen perustuvan esityksen dramatisoi ja ohjaa joensuulaislähtöinen Aleksis Meaney 

– Kaupunginteatterin tulkinta Bulgakovin mestariteoksesta osuu kipeästi aikaamme, jossa romaanin teemat ja viesti ovat jälleen ajankohtaisia. Mestari ja Margarita on maagisen realismin keinoin kerrottu haave oikeudenmukaisesta maailmasta, mielikuvituksen voimasta sekä puheenvuoro sananvapauden puolesta, ohjaaja Meaney ja teatterijohtaja Varilo esittelevät yhdessä. 

Marraskuussa pikkujouluohjelmiston paikan ottaa parisuhdekomedia Kolmen kimppa. Se on roolitettu Joensuun kaupunginteatterin kolmella uudella näyttelijällä. Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle esityksen ohjaa teatterinjohtaja Iiristiina Varilo. 

Marraskuussa ensi-iltaan tulee Nahoissaanesitys, joka on näyttelijä Markku Maasillan välitilinpäätös hänen lähes 50-vuotiselta näyttelijäuraltaan. Esitys kokoaa yhteen Maasillan tulkintoja hänen unelmarooleistaan eri klassikkonäytelmissä. Kaupunginteatterin pienelle näyttämölle sen ohjaa Piia Peltola. Nahoissaan on tilattavissa myös kiertueelle keväällä 2024. 

Syksyllä ohjelmistossa jatkaa huhtikuussa ensi-iltansa saanut Anjan lähes erinomainen elämä pienellä näyttämöllä. Tämän lisäksi esitys on mahdollista tilata kiertueelle sekä syksyllä 2023 että keväällä 2024. 

Väkevien naisten vierailuesityksiä 

Loka–marraskuun aikana teatterilla vierailee toinen toistaan upeampi näyttelijä. Ensimmäisten joukossa nähdään rakastettu Susanna Haavisto, joka tuo suurelle näyttämölle 40-vuotistaiteilijajuhlakonserttinsa Elämä kassiin. Konsertti sisältää Haaviston tarinoita ja hänen suosituimpia laulujaan eri vuosikymmeniltä.  

Huippusuosion saanut esitys Kaikki äitini, kaikki tyttäreni palaa televisioista tuttujen kasvojen Miitta Sorvalin, Sanna Stellanin ja Pirjo Heikkilän esittäminä suurelle näyttämölle. Näyttelijät Pauliina Hukkanen ja Miia Nuutila parantavat puolestaan maailmaa Terapian tarpeessa jälleen -musiikkikomedialla.  

Jo perinteiseen tapaan marraskuussa kaupunginteatterilla vierailee Yksin sateessa –nykytanssifestivaali pienellä näyttämöllä. Tanssiteatteriesitys Burnt out käsittelee ilmastonmuutosta soolotanssija Penny Chivas kokemusten kautta. 

Tulossa Joensuun kaupunginteatteriin keväällä 2024

Vuonna 2024 Joensuun kaupunginteatterin pienen näyttämön esitykset ovat evakkonäyttämöllä, koska Joensuun kaupungintalolla tehtävän museotilaremontin ajan. Sen sijaan suurella näyttämöllä esityksiä pyritään esittämään normaaliin tapaan. 

Kevään pääteoksena suurella näyttämöllä nähdään Joen sydän, jonka kantaesitys on helmikuussa 2024. Joensuun historiaan ja rakkauteen luotaavan teoksen käsikirjoittaa Piia Peltola. Teoksen ohjaa Aleksis Meaney. 

Helmikuussa Maria Karhapään ohjaama rakkaustarina Lempi saa puolestaan jatkoa pienellä evakkonäyttämöllä. Lempi on mahdollista tilata myös kiertueelle keväällä 2024. Muita kiertue-esityksiä keväällä ovat Nahoissaan ja Anjan lähes erinomaisen elämä. 

Liput

Syyskauden 2023 liput ovat myynnissä Joensuun teatterin lipunmyyntikanavissa ja Lippu.fi -verkkokaupassa. Vierailuesityksen Yksin sateessa –festivaaliliput ovat myynnissä osoitteessa itak.fi.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.