Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä nähdään tänä keväänä “Gabriel, tule takaisin!”, jonka ensi-ilta on lauantaina 20. helmikuuta. Kyseessä on kiihkeä komedia rakkaudesta, rahasta ja juonittelusta suomalaisessa maalaiskaupungissa. Alkuperäisteoksen on kirjoittanut Mika Waltari.

Näytelmän rooleissa nähdään Olli Haataja (Gabriel Lindström), Minni Gråhn (Raili), Maria Karhapää (Ulriika Anger) ja Regina Launivuo (Kristiina Anger). Näytelmän ohjaa vierailija Samuli Reunanen, joka on tunnettu klassikoiden moderneista tulkinnoista. Joensuussa hän ohjasi viimeksi julman huvinäytelmän Jeppe Niilonpoika, jonka ensi-ilta oli syksyllä 2019. Lavastuksen ja puvustuksen on suunnitellut Kaisu Koponen, valot Mikko Pajanen ja äänet Michael Böger. Esityksessä käytetään videoprojisointia, jonka suunnittelusta ovat vastanneet Tuula Hakulinen ja Kaisu Koponen.

Waltarin vuonna 1945 kirjoittama näytelmä sai kantaesityksensä Helsingin Kansanteatterissa samana vuonna. Joensuun kaupunginteatterissa sitä esitettiin vuosina 1966-1967 ja 1988. Gabriel Lindströmin roolihahmon esikuvana on pidetty 1950-luvulla vaikuttanutta huijari Ruben Oskar Auervaaraa.

Näytelmän esitysaikana on teatterin yleisölämpiöissä esillä Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely “Ihmisen ikävä”. Näyttelyssä on nähtävänä kiteeläisen Anneli Timosen ja joensuulaisen Satu Laanisen teoksia.

Lue lisää näytelmästä.

Lue lisää taidenäyttelystä.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Gabriel, tule takaisin!

Suomen hurmaavin rakkaushuijari astuu helmikuussa 2021 Joensuun kaupunginteatterin näyttämölle. Mika Waltarin rakastetuin näytelmä on kiihkeä komedia rakkaudesta, rahasta ja julmasta juonittelusta suomalaisessa maalaiskaupungissa.