Joensuun kaupunginteatteri ja Joensuun Taiteilijaseura ovat ehdolla Vuoden yleisöteon 2023 saajaksi. Tunnustuspalkinnon myöntää Horisontti-työryhmä.

Horisontti on kulttuuri- ja taidealan yleisötyötahoista muodostettu työryhmä, joka haluaa nostaa esiin huomionarvoisia kulttuuri- ja taidekentän yleisötyötekoja sekä lisätä yleisötyöhön liittyvää tietoisuutta suuren yleisön keskuudessa.

Horisontin jakama tunnustuspalkinto myönnetään nyt toista kertaa. Ehdotuksia Vuoden yleisötyötekopalkinnon saajaksi tuli 18 kpl.

Voittaja julkistetaan seuraavassa Yhteiset yleisöt -seminaarissa Lahdessa syksyllä 2024.

Perustelut Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun Taiteilijaseuran ehdokkuudelle:

Teatterin ja Taiteilijaseuran yhteistyö

Joensuun kaupunginteatteri ja Joensuun Taiteilijaseura järjestää näytelmien teemoihin liittyviä taidenäyttelyjä teatterin yleisölämpiöissä. Taiteilijaseuran haulla valittujen nimikkotaiteilijoiden työt ovat esillä kyseisen näytelmän esityskauden ajan teatterin yleisölämpiöissä. Yhteistyö lisää hyvinvointia ja saavutettavuutta sekä tietoisuutta taiteesta. Joensuun kaupunginteatterin esityksissä käy vuosittain 20.000- 30.000 kävijää. Yhteistyöstä on etua yleisölle, teatterille, taiteilijoille ja koko yhteisölle.

Lue lisää tästä!

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Taidenäyttelyt teatterilla – kevät 2023

Joensuun Taiteilijaseuran näyttelyt jatkuvat keväällä. Kuvataiteilijat Sanni-Maaria Puustinen, Juhani Tuomi, Outi Piiroinen ja Petri Halttunen avaavat näytelmien teemoja kuvataiteen keinoin. Tutustu vaihtuviin taidenäyttelyihin teatteriesitysten aikana.

Teatterin taidenäyttelyt 2023–2024

Teatterin taidenäyttelyissä esillä Eve Huttusen, Outi Piiroisen, Pirjo Pirisen ja Reima Hirvosen teoksia. Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.