Mitä kulissien takana tapahtuu ennen esityksen alkua ja sen aikana?

Siitä selvän otti Karelia-ammattikorkeakoulun media-alan opiskelija Vilma Ala-Haavisto, joka valokuvasi Joensuun kaupunginteatterin näyttelijä Anna Ojannetta kahden teatteriesityksen ajan näyttämön takana.

Lopputuloksena syntyi dokumenttikuvasarja, jossa Ojanne valmistautuu Vaarallisia suhteita -draaman Markiisitar de Merteuilin päärooliin sekä tekee neljän hahmon roolivaihdot Isossa Pahassa Sudessa.

Kuvat valokuvattiin toukokuussa 2023 Joensuun kaupunginteatterissa. Kuvissa mukana teatterin näyttelijöitä ja teknistä henkilökuntaa.

Katso myös

Anna Ojanne

“Teatterissa minua viehättää teatterin mysteeri. Se, että voi tavoittaa merkitystä, joka ei ole sidottu vain sanaan. Kontakti ihmisten, siis vastanäyttelijöiden ja yleisön kanssa. Saa tutustua valtavan erilaisiin maailmoihin ja on pakko etsiä itsestään uusia puolia. Ja ennen kaikkea onhan tämä valtavan hauskaa!”

Vaarallisia suhteita

Vaarallisia suhteita perustuu De Laclos'n klassisen romaanin Les Liaisons Dangereuses näyttämösovitukseen. Se on jäätävän kylmä ja hehkuvan kuuma draama seksistä, vallasta ja manipuloinnista, jonka viileän älyllisyyden alla liekehtii kiihkeä, tuhoava intohimo.

Iso paha susi

Iso paha susi -näytelmässä yhdistellään riemastuttavalla tavalla klassikkosatuja, näyttämöllä seikkailee eri saduista tuttuja hahmoja ja totutut juonikuviot kääntyvät päälaelleen.