Joensuun kaupunginteatterin My Fair Lady sekä yhteistuotannot Fahrenhei 451 ja Alma – kaksi matkaa Länttä kohti, ovat mukana Kulttuuritoimituksen ”Vuoden 2022 erinomaiset” -listalla. 

Artikkelissaan Kulttuuritoimituksen tekijät esittelevät 42 kuluneen vuoden esitystä teatterin, tanssin, oopperan, sirkuksen ja muiden esittävien taiteiden saralla. ”Jokainen esitellyistä teoksista on ansainnut paikkansa listalla olemalla erinomainen.”

Fahrenheit 451

Vuoden erinomaiset listalla on Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin yhteistuotanto, Piia Peltolan ohjaus Fahrenheit 451.

Kulttuuritoimitus:  ”Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun ylioppilasteatterin tulkinta Ray Bradburyn alkuperäisteoksesta uskaltautuu olemaan toiveikas. Voisiko sivistys vielä voittaa? Onko pinnallisen viihteen ja pillereiden turruttama väkisin suoritettu onnellisuuden larppaaminen sittenkään oikea tapa elää?”

Alma – kaksi matkaa Länttä kohti

Joensuun Vapaa Teatterin kanssa tehty yhteistuotanto, Pirkko Kurikan ohjaus Alma – kaksi matkaa Länttä kohti.

Kulttuuritoimitus: ”Tarina evakkoon lähdöstä on kulttuuriperinteessämme valtavan toistettu, mutta niin vain Pirkko Kurikka onnistuu teoksessaan kertomaan tarinan kiehtovalla, kauniilla ja omalaatuisella tavalla. Jo vuonna 2021 kantaesityksensä saanut Alma sai syyskuussa uusintaensi-iltansa Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.”

My Fair Lady

Edellä mainittujen lisäksi listalle on nostettu myös kaupunginteatterin oma suurtuotanto, Katriina Honkasen ohjaama klassikkomusikaali My Fair Lady. 

Kulttuuritoimitus: ”Joensuun kaupunginteatterin tulkinta rakastetusta klassikkomusikaalista on järisyttävä onnistuminen, jota tuskin osattiin odottaa. Periaatteessa teos on teatterille liian iso, mutta sovitus onnistuu täydellisesti. Taiteellinen kunnianhimo ja viihdyttämisen imperatiivi paiskaavat kättä hienolla tavalla. Esityksiä 25.3.2023 asti.”

Lue ”Vuoden 2022 erinomaiset” -listaus kokonaan täältä.

Katso myös

Fahrenheit 451

Kotimainen kantaesitys! Joensuun kaupunginteatterin Fahrenheit 451 on ajankohtainen näyttämösovitus Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Tilattavissa myös kiertueelle!

Alma

Alma – kaksi matkaa Länttä kohti on runollinen teos ja myös ihmetarina ja legenda. Se tuo näyttämölle kirjailijan, joka kertoo mummonsa evakkotaipaleesta Viipurista kohti länttä.

My Fair Lady

My Fair Lady on todellinen klassikko, jonka tarinan jokainen aika voi kirjoittaa uudelleen. Joensuun kaupunginteatterin näyttämöllä nähdään nuoren naisen kasvukertomus.