Joensuun kaupunginteatterin äänimestari Michael Böger on ehdolla äänisädepalkinnon saajaksi Fahrenheit 451 -näytelmän äänisuunnittelusta. Piia Peltola ohjasi ja dramatisoi näytelmän Ray Bradburyn alkuperäisteoksesta Fahrenheit 451 keväällä 2022.

Ehdokasperusteluissa Bögerin suunnittelusta kerrotaan muun muassa seuraavaa:

”Bögerin luoma äänimaailma tarkensi tapahtumapaikkoihin, ja toi Kaisu Koposen minimalistisen lavastuksen luomiin tiloihin kokoa ja näköä. Siistin taloudellisella tyylillä ansiokas äänisuunnittelu muodosti yhdessä tilasuunnittelun ja esiintyjien liikkeen kanssa ennen näkemättömiä tapahtumapaikkoja, joita täydensivät yhdessä esiintyjäryhmän sekä muiden osa-alueiden kanssa luodut teatteri-illuusiot.”

Sädepalkinto on vuosittain jaettava valtakunnallinen kunniapalkinto, jonka saajat Suomen valo,- ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV:n sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP:n hallitukset valitsevat jäsentensä ehdottamista ansioituneista suunnittelijoista.

Voittajat julkistetaan Thalia-juhlassa maailman teatteripäivänä maanantaina 27.3.2023 Q-teatterilla Helsingissä.

Lue lisää Sädepalkinto-sivuilta: Äänisäde-ehdokas: MICHAEL BÖGER – FAHRENHEIT 451

Katso myös

Fahrenheit 451

Kotimainen kantaesitys! Joensuun kaupunginteatterin Fahrenheit 451 on ajankohtainen näyttämösovitus Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Tilattavissa myös kiertueelle!

Kulttuuritoimitus: Fahrenheit 451, Alma ja My Fair Lady vuoden erinomaiset listalla

Joensuun kaupunginteatteri on nostettu musikaaleineen ja yhteistuotantoineen Kulttuuritoimituksen "Vuoden 2022 erinomaiset" -listalle.

Miten Fahrenheit 451 siirtyy kirjasta näyttämölle? – Harjoittelija Miran blogi

Harjoittelija Mira Keskinen haastatteli Fahrenheit 451:n ohjaajaa Piia Peltolaa ja ohjaajan assistenttia Miiru Mikkosta teoksen dramatisoinnista.