Joensuun kaupunginteatterin näyttelijäkaarti sai vahvistusta syyskauden alkajaisiksi, kun Kontiolahdelta kotoisin oleva näyttelijä Kirsi Kärnä aloitti työnsä elokuun alussa teatterilla. 

Kirsi Kärnä on valmistunut 2019 filosofian maisteriksi Tampereen yliopistolta, jossa hänen pääaineensa oli teatterin ja draaman tutkimus. Kärnä on näytellyt useissa ammattiteattereissa, joista pitkäaikaisin työantaja on ollut Rovaniemen teatteri. Myös Joensuun kaupunginteatterilla hän on näytellyt aikaisemmin vuosina 2013–2014. 

Teatterin pariin Kirsi Kärnä päätyi taidelukion jälkeen, kun hän pääsi opiskelemaan Stadiaan elokuvanäyttelijäksi. Teatterissa häntä viehättää usea asia. 

– Yhteisöllisyys, taiteen ja taiteellisen ajattelun lihallisuus, ajan ja tilan loputon variaatiomahdollisuus. Etenkin kaamosaikaan rakastan teatterin valoja, Kärnä määrittelee. 

Viime vuoden ajan Kärnä on kirjoittanut Suomen kulttuurirahaston apurahalla “Näyttelijätär – monologi kahdelle naiselle” -näytelmää, joka kertoo hänen sukulaisensa Niina Kärnän (1864–1945) näyttelijän urasta. Kirsi Kärnän taiteilijaperheeseen kuuluu myös Joensuun kaupunginteatterin näyttelijä Joni Kuokkanen. 

Syysnäytäntökaudella Kärnä on pääroolissa mysteerikomediassa 39 askelta, hänet nähdään myös musikaali My Fair Ladyssa.

Lue lisää Kirsistä näyttelijöiden kysymys-vastaus-haastattelusta täältä.

Katso myös

39 askelta

John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan perustuva parodia 39 askelta sijoittuu 1930-luvulle. Siitä löytyvät agenttitarinoiden kaikki piirteet höystettynä nopeilla roolivaihdoilla ja hauskoilla teatterillisilla kikoilla.