Hulvaton mysteerikomedia

John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan perustuva parodia 39 askelta täyttää pikkujoulukomedian paikan Joensuun kaupunginteatterin syysohjelmistossa. 39 askelta oli yksi Hitchcockin omia suosikkielokuvia, sillä hänen mielestään sen tempo oli täydellinen, eikä siinä ollut kuolleita hetkiä.

Nostalgisen dekkarikomedian päähenkilö Richard Hannay sotketaan tahtomattaan vakoilutapaukseen, kun hän joutuu yllätyksekseen epäillyksi murhasta. Alkaa hurja pakomatka ympäri Brittein saaria, kun Richard poliisit ja kansainväliset vakoojat perässään yrittää puhdistaa nimeään ennen kuin on liian myöhäistä.

Mitä ovatkaan salaperäiset 39 askelta?

Tässä Olivier- ja Tony -palkitussa näytelmässä neljä näyttelijää taituroi yli 40 roolissa. 1930-luvulle sijoittuvasta tarinasta löytyvät agenttitarinoiden kaikki pöhköimmät piirteet höystettynä nopeilla roolivaihdoilla ja hauskoilla teatterillisilla kikoilla – romantiikkaa unohtamatta.

Katsomossa tullee olemaan vähintään yhtä hauskaa kuin näyttämölläkin – ettei vain pokka pettäisi näyttelijöiltäkin! Näytelmä palkittiin Lontoossa vuonna 2007 vuoden parhaana komediana ja sitä esitettiin yhtäjaksoisesti liki 9 vuotta. Broadwayllakin esitys nähtiin yli 800 kertaa.


Muut tapahtumat

Taiteilijatapaaminen

LA 19.11. klo 15.30–16.30
39 askelta -ohjaaja ja lavastussuunnittelija Seppo Honkonen on Timo Ventolan haastateltavana 2. kerroksen yleisölämpiössä. Vapaa pääsy.


Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely

PAKOMATKALLA
Leila Tanskasen sekatekniikkaa
18.11.2022–11.2.2023
2. krs yleisölämpiö

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely on vapaasti nähtävissä yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana.


Show & Dinner -illat

Vietä ilta 39 askelta -dekkarikomerian ja hyvän ruoan parissa. Varaa syksyn ravintola- ja teatteripaketti PKO:n ravintola Bistrosta tai Torerosta.

Nautinnollista ja elämyksellistä iltaa!

Rooleissa

Joni Kuokkanen
Kirsi Kärnä
Petteri Rantatalo
Jaakko Tohkanen

Työryhmä

KÄSIKIRJOITUS perustuu John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitchcockin elokuvaan
NÄYTELMÄSOVITUS Patrick Barlow
SUOMENNOS Timo Mikkola
OHJAUS JA LAVASTUSSUUNNITTELU Seppo Honkonen, vierailija
ESITYSOIKEUDET Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy
LISENSSOINUT ITV Global Entertainment Limited
ALKUPERÄINEN KONSEPTI Simon Corble ja Nobby Dimon


Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Syksyn 2022 ohjelmisto on julkaistu

Joensuun kaupunginteatterin teatterisyksy 2022 on monipuolinen. Syysohjelmisto sisältää klassikkomusikaalin My Fair Ladyn, 39 askelta - mysteerikomedian ja Lapin sodan aikaan sijoittuvan Lempi -draaman ja paljon muuta.