Joensuun kaupungin hallitus päätti 22.5.2023 Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistyksen toimitilatuen määrästä ja uudelleen kohdentamisesta. Päätös mahdollistaa Joensuun kaupunginteatterin väistötilat vuodeksi 2024, jolloin kaupungintalolla toteutetaan Pohjois-Karjalan museo Hilman tilaremontti.  

Teatterin evakkotilat

Joensuun kaupunginteatterin pieni näyttämö toimii evakkoajan Carelicumin auditoriossa. Hallinnollisen henkilökunnan toimistotilat siirtyvät myös Carelicumin tiloihin. Suuren näyttämön harjoitustilana on remontin ajan vanhan tyttölyseon tilat osoitteessa Rantakatu 30, Joensuu. Sen sijaan suuren näyttämön esitykset pyörivät esityskalenterin mukaan normaalisti Joensuun kaupungintalolla.

Väistötiloihin joudutaan tekemään muutoksia teatterin harjoitus- ja esitystilojen varten ennen niihin muuttamista.


Tärkeä päätös teatterin toiminnan kannalta

Väistötilapäätös mahdollista teatterin toiminnan jatkumisen museoremontin aikana niin, ettei sen toimintavolyymi laske 20 prosenttia enempää ja teatterin valtionosuudet säilyvät ennallaan.  Teatterin ohjelmistossa on jo varauduttu evakkoaikaan. 

– Näytäntövuonna 2023–2024 ohjelmistossamme on useampi kiertue-esitys kuin aikaisemmin. Kevät on suunniteltu jo tässä vaiheessa enemmän liikkuvaksi ja yleisötyöhön pohjautuvaksi, teatterinjohtaja Iiristiina Varilo kertoo. 

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Yhteystiedot

Saapumisohjeet ja Joensuun kaupunginteatterin yhteystiedot.

Syksyn ohjelmisto julkaistu – teatteri valmistautuu remonttiaikaan

Joensuun kaupunginteatterin syysohjelmistossa pureudutaan ajankohtaisiin teemoihin ja valmistaudutaan poikkeukselliseen näytäntövuoteen.