I´m trying to tell you on kokeileva ja leikittelevät teos. Sen keskeisiä elementtejä ovat rytmi, pilkkominen, rikkominen ja aukipurkaminen.
Liikkeen, puheen, tapahtumien, äänimaailman ja valojen rytmi muodostavat yhden kokonaisuuden. Ihmisten välistä kommunikaatiota pilkotaan osiin ja puretaan auki.
Teija Ravelin, Kainuun Sanomat 21.9.2015

Kaksi miesnäyttelijää Joensuun kaupunginteatterista ja kaksi naistanssijaa kainuulaisesta Routa Companysta työskentelivät yhdessä Australiassa ja Suomessa koreografi Lucy Guerinin ja säveltäjä Robin Foxin kanssa.

Yhteistyöstä syntynyt teos pohtii, kuinka erilaiset merkitykset ilmenevät ja katoavat, kun teatteri, tanssi ja kaksi kieltä sekoittuvat yhteen. Näyttelijät tanssivat ja tanssijat kertovat tarinoita esityksessä, joka virtaa saumattomasti abstraktina tanssina ja konkreettisena tekstinä. Globalisaatiosta huolimatta ihmisten, taidemuotojen ja paikkojen välillä on kiehtovia eroja.

Australialainen Lucy Guerin Inc -tanssiryhmä perustettiin Melbournessa 2002. Koreografi Guerin kiertää kansainvälisesti ja on tunnettu korkealaatuisesta tanssista, huumorista, lämpimästä yhteiskuntakritiikistä ja omaperäisyydestä. Hän  tutkii rikkaasti jokapäiväisyyttä ja tanssin tunnettuja rajoja ja määritteitä. Uudet produktiot voivat sisältää ääntä, videota, tekstiä, teollista muotoilua sekä Guerinille ominaista orgaanista ja selkeää liikekieltä ja tilankäyttöä.  Lucy Guerin Inc -ryhmästä on tullut australialaisen nykytanssin päävaikuttajia. www.lucyguerin.com

ESIINTYJINÄ Olli-Kalle Heimo, Tuukka Jukola, Kira Riikonen ja Maija Nurmio
KOREOGRAFIA Lucy Guerin
SÄVELLYS Robin Fox
YHTEISTUOTANTO Joensuun kaupunginteatteri, Lucy Guerin Inc. ja Routa Company
ENSI-ILTA Kajaanissa 13.6.2015
ESITYKSET JOENSUUSSA  ke 16.9. ja pe 23.10.2015 kello 19
HUOM! Esityksen jälkeen on noin 15 minuutin keskustelutilaisuus.

Lue Yle Kainuun juttu tuotannosta.
Lue Kainuun Sanomien arvostelu I’m trying to tell you -yhteistuotannosta 21.9.2015 lehdessä.
Lue Dance in Finlandin juttu tuotannosta.
Lue Kimmo Nevalaisen juttu 20.10.2015 Karjalaisessa.
Lue Kimmo Nevalaisen juttu 24.10.2015 Karjalaisessa.