”Eiks’ perhe voi olla ne ihmiset, joita rakastaa?”

Painokelpoiset kuvat voit ladata täältä (zip, 176 mb) 
Lataa käsiohjelma (pdf, 372 kt) täältä.

Paha äitipuoli on tragikomedia uusperheen arjesta. Sari, 13-vuotiaan Roosan yksinhuoltaja, ihastuu Otsoon, eronneeseen mieheen. Otsolla on 15-vuotias tytär, jonka nimi on Rosa, yhdellä o:lla. Sari ja Otso rakastuvat ja muuttavat tyttöineen samaan talouteen. Sarin haave on oma suurperhe ja iso talo maalla. Talon pitkän pöydän ääreen mahtuisivat kaikki: Sari, Otso, omat lapset, yhteiset lapset, entiset puolisot uusine puolisoineen, mummit ja ukit. Koko suku!

Alkaa tarina, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Onko aikuisten ihmisten rakkaus ja yhteinen elämä kahden toisilleen vieraan teinin kanssa mahdollista? Sujuuko arki ollenkaan? Kantaako rakkaus, entä hyvä tahto? Onko hyvää tahtoa olemassakaan vai onko se omien, itsekkäiden haaveiden toteuttamista? Entä jos onni ei löydykään sieltä, missä sen uskoo olevan?

Näytelmässä Roosa tekee koulun videointitehtävää ”Minun perheeni” ja pohtii, keitä minun perheeseeni kuuluu?

Näytelmän ohjaaja Kai Paavilainen tuumaa tähän:
”Minun perheeseeni kuuluvat vaimo ja minä, kotoa muuttaneet poika ja tytär miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Ja tietysti Ukko, 12-vuotias vehnäterrieri. Mahtuisi siihen kai enemmänkin porukkaa.”

Näytelmässä käsitellään meitä kaikkia koskettavia asioita: vanhemmuutta, välittämistä, kuuntelemista, kunnioittamista, kaipuuta toisen lähelle – toisen ihmisen näkemistä ja hyväksymistä sellaisena kuin hän on.

Teos sai ensi-iltansa Kansallisteatterissa helmikuussa 2016.

Lue lisää uusperheistä Suomen Uusperheiden Liiton sivuilta.

Lauantain 22.4.2017 klo 17.00  esitys on ns. tuoksuton esitys. Pyydämme, että esitykseen tuleva yleisö ei käyttäisi hajuvettä, partavettä, tuoksuvaa kosmetiikkaa tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita!


S-Etukortilla 5 euron alennus perushintaisista lipuista 

la 1.4. klo 13, pe 21.4. klo 19 ja la 13.5. klo 19 esityksiin.

Karjalainen Etukortti –mobiilisovelluksella
saat 10 euron alennuksen esityksiin

pe 10.3. klo 19
la 8.4. klo 19
Lippu kestotilaajalle 16 euroa (norm. 26 euroa)
Klikkaa lisätietoa http://www.karjalainen.fi/component/k2/item/18802-kestotilaajan-edut