Vierailuesitys!

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään Ilmari Kiannon kansallisklassikko Punainen viiva ja Red Nose Companyn kaksi huippukoomikkoa? Syntyy huumorin ja livemusiikin täyteinen yleisömenestys, jonka on nähnyt yli 26 000 katsojaa ympäri Suomen. Ja matka jatkuu!

Juoksuhaudantie (Kari Hotakainen) -esityksellään läpimurtonsa tehneet näyttelijät Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama vievät nyt katsojansa kainuulaisen Korpiloukon mökkiin ja suomalaisen yhteiskunnan, äänioikeuden ja tasa-arvon juurille 1900-luvun alkuun.

Punainen viiva iskee ajankohtaisuudellaan, poliittisuudellaan, herkkyydellään – ja hersyvällä huumorillaan.

Huomaathan, että 1.4.2020 koronapandemian vuoksi peruuntuneeseen esitykseen ostetut liput eivät käy sellaisenaan tähän esitykseen! Voit vaihtaa tai palauttaa lippusi Carelicumin asiakaspalvelussa.

Tekijät

Timo Ruuskanen (s. 1973) on Teatterikorkeakoulusta valmistunut helsinkiläinen näyttelijä. Hän työskentelee teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Timo on näytellyt sekä suurissa teattereissa (mm. Kansallisteatteri, Helsingin, Espoon ja Kuopion kaupunginteatterit) että lukuisissa vapaan kentän ryhmissä. Erityisosaamisena hänellä on klovneria, improvisaatio sekä nukketeatteri, joita kaikkia hän myös opettaa. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut useita näytelmiä. Timo puhuu sujuvasti englantia, espanjaa ja ruotsia. Vuonna 2019 hän työskentelee Suomen kulttuurirahaston yksivuotisella apurahalla.

Tuukka Vasama (s. 1975) on työskennellyt Red Nose Companyssa sen perustamisesta lähtien, vuodesta 2005. Hän on vastannut ryhmän operatiivisesta toiminnansta vuodesta 2008 ja toimii tällä hetkellä ryhmän toiminnanjohtajan. Hän on pitkän linjan freelance-näyttelijä, runonlausuja ja esitystaiteilija. Hänen monologiesityksiään on palkittu festivaaleilla Saksassa, Liettuassa ja Kajaanissa. Taiteellisten ansioidensa ohella hän on ollut perustamassa Eskus – Esitystaiteen keskusta Helsinkiin ja kaksikielistä kulttuuritalo Lilla Villania Sipooseen. Hänellä on vankka kokemus ideoiden jalostamisesta suuriksi hankkeiksi, ja hän ymmärtää hyvin prosessien sekä taiteelliset että tuotannolliset lainalaisuudet.

Otso Kautto (s.1962) on helsinkiläinen kirjailija, palkittu teatteriohjaaja ja esiintyvä runoilija. Kautto valittiin vuonna 2019 johtajaksi Tampereen Työväen Teatteriin, joka on yksi Suomen kolmesta kansallisesta päänäyttämöstä. Otso on ohjannut sekä suurissa taloissa että pienissä ryhmissä, ennen kaikkea Teatteri Quo Vadiksessa ja Suomen Kansallisteatterissa. Hän esittää runouttaan The Poetry Bandissä ja suorittaa tohtoriopintoja Taideyliopistossa aiheenaan rituaalin taju. Hän on vieraillut festivaaleilla mm. Meksikossa, Chilessä, Espanjassa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa ja Belgiassa.

Rooleissa

Näyttämöllä Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama

Työryhmä

Ohjaus: Otso Kautto
Teksti: Ilmari Kianto & työryhmä
Musiikin sovitus, puvut ja lavastus: Työryhmä
Lavasteiden rakennus: Jouni Kuusimäki
Valosuunnittelu kiertueella: Jere Kolehmainen / Roy Boswell
Tekstin oikeudet: Kiannon Turjanlinna Oy / pro Ilmari Kianto
Tuotanto: Niina Bergius, Tinni Torikka, Anna Jauhola & Mika Vainio / Red Nose Company

Esityskuvat

Arviot ja kommentit

Hurjan hauska, viihdyttävä ja suorastaan ratkiriemukas!–Suorastaan pakotan teidät kaikki katsomaan tämän helmen!

Paljon melua teatterista -blogi

Hurmaavia ovat, nämä klovnit!

Tuula Viitaniemi, Yle

Iloa, hämmennystä, jännitystä, pelkoa, yllätyksiä – järjettömän taitavaa ja ihailtavaa. Lisäksi kulttuuriteko avata Punainen viiva näin. Menkää katsomaan!

Nauroin vedet silmissä ja melkein itkin!

Hauska, riipivä, sivistävä, riemukas ja rock. Näe!


Katso myös

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.