013 267 5222

Teatteri-infoa

Joensuun kaupunginteatteri toimii Joensuun kaupungintalossa. Päänäyttämö on kaupungintalon juhlasalissa, jossa pyörii vuosittain useat eri tuotannot ja monet erilaiset musiikkiteatteriesitykset. Ohjelmistoon sisältyy myös paljon lapsille suunnattuja teatteriesityksiä.

Näytäntövuosittain teatterissa esitetään 12-15 tuotantoa ja näytäntöjä on lähes kolmesataa joka vuosi. Vuosittainen kävijämäärä on noin 25.000 – 40.000. Näyttämöitä on kaksi, suuri ja pieni näyttämö. Lisäksi teatterin sisäpihalla on keväisin ja alkusyksystä esitetty näytelmiä. Myös kiertuetoiminta kuuluu alueteatterin perustehtäviin.

Joensuun kaupunginteatteri/Pohjois-Karjalan Alueteatteri on alueensa merkittävin ammattiteatteri, jota ylläpitää Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys -niminen rekisteröity yhdistys.

Tule tutustumaan Joensuun kaupunginteatterin historialliseen miljööseen ja nauttimaan teatterielämyksistä!

Tietoa henkilökunnasta ja ohjelmistosta

Vakituisen henkilökunnan lisäksi teatterissa vierailee paljon taiteilijoita niin näyttelijä-, lavastaja-, koreografi-, säveltäjä-, käsikirjoittaja- kuin ohjaustehtävissäkin. Teatterin johtoryhmän muodostavat teatterinjohtaja, talous- ja hallintopäällikkö sekä käyttöpäällikkö

» Lue lisää

Teatterin tilat ja tekniset tiedot

Joensuun kaupunginteatteri (kaupungintalo) on epäilemättä Joensuun keskeisin rakennus niin sijainniltaan kuin arkkitehtuuriltaan. Rakennuksessa voi vielä aistia menneiden aikojen tunnelmaa ja siirtyä ajassa sata vuotta taaksepäin viime vuosisadan alkuun.

» Lue lisää

Teatteriravintola

Teatterin väliaikatarjoilun voi tilata ennakkoon ja saada sen näin valmiiksi katettuna pöytään. Tarjoilun voi tilata ennakkoon myös paikan päällä ennen esitystä Teatteriravintolan kahvilasta.

» Lue lisää

Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys

Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistys Ry on perustettu 1.1.1996.
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syysvuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja kahdeksan (8) jäsentä, sekä työehtosopimusten mukaiset työntekijäjärjestöjen edustajat

» Lue lisää

Joensuun Teatterikerho ry

Joensuun Teatterikerho ry on perustettu vuonna 1950. Yhdistyksemme tehtävänä on lähentää toisiinsa teatteria ja teatteriyleisöä ja lisätä teatteriharrastusta.

» Lue lisää
Tämä on ALT-teksti

Lyhyesti historiasta

Joensuun kaupunginteatterin ammattiteatteritoiminnan juuret ulottuvat vuosisadan alkuun.

» Lue lisää