Mestari ja Margarita
– Saatana saapuu Moskovaan
ehdolla vuoden esitykseksi 2024 – äänestä!
 

Joensuun kaupunginteatterin Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan  on ehdokkaana vuoden 2024 Thalia-palkinnon saajaksi. 

Joensuun kaupunginteatteri on yksi seitsemästä finalistista, joiden joukossa ovat myös esitykset Kajaanista, Seinäjoelta, Tampereelta, Lahdesta ja Helsingistä. Mukana on myös yksi kansainvälinen yhteistuotantoteos.

”Vuoden esityksen Thalia-palkinnon tarkoituksena on palkita yhteiskunnallista keskustelua herättävä, uusia yleisöryhmiä houkutteleva, kansainvälisesti menestynyt tai muuten erityisen ansioitunut esitys, ja siten synnyttää keskustelua teatteritaiteen merkityksestä.”

Vuoden esityksen Thalia-palkinnon 2024 voittaa yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut esitys. Äänestä suosikkiasi 3.3.2024 mennessä tästä! 

Palkinnon saaja julkistetaan Maailman teatteripäivänä 27.3.2024.

Vuoden esityksen Thalia-palkinnon 2024 finalistit on valinnut viisi esittävistä taiteista kirjoittavaa toimittajaa ja/tai kriitikkoa, jotka seuraavan oman alueensa esitystarjontaa.
He ovat Otto EkmanIlkka KuosmanenKatja MabroukKimmo Nevalainen ja Anne Puumala.
 


Perustelut: Mestari ja Margarita
– Saatana saapuu Moskovaan

”Pölyt pois Bulgakovista. Aleksis Meaneyn ohjaaman ja dramatisoima Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan on sisällöltään yllättävänkin uskollinen
alkuperäiselle klassikkoromaanille, vaikka romaanin kronologiasta Meaney irtautuu heti ensi hetkillä.

Meaneyn näkemys sekä kunnioittaa alkuperäistä klassikkoa että tuo tarinan raikkaana tähän aikaan, jossa saatanoita ympärillämme riittää.

Näyttelijätyö, koreografia ja lavastus tekevät yhdessä kokonaisuudesta itseään suuremman. Joensuun kaupunginteatterilta täysivaltainen onnistuminen.

Kimmo Nevalainen, Karjalainen

Lue Tinfon-tiedote täältä!

Katso myös

Mestari ja Margarita – Saatana Saapuu Moskovaan

Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan on maagisen realismin keinoin kerrottu haave oikeudenmukaisesta maailmasta, mielikuvituksen voimasta ja puheenvuoro sananvapauden puolesta.

Uusi teatteritulkinta Mestarista ja Margaritasta ensi-iltaan 16.9.

Bulgakovin klassikkoteoksen “Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan” uusi teatteritulkinta tulee ensi-iltaan 16.9. Joensuun kaupunginteatterissa.

Vuoden 2023 erinomaiset: Hirvimetsä sekä Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan

Kulttuuritoimitus on valinnut vuoden 2023 erinomaisten joukkoon Joensuun kaupunginteatterin Hirvimetsän ja Mestari ja Margarita – Saatana saapuu Moskovaan -esitykset.