Komediallinen satufantasia tuo syksyyn ripauksen kuumaa Kreikkaa

Joensuun kaupunginteatteri tuo harmaimpaan syksyyn ripauksen kuumaa Kreikkaa, kun ensi-iltansa 30.10.2021 saa komediallinen satufantasia Kesäyön unelma.

Tapahtumat sijoittuvat 2020-luvun Ateenaan, jossa rikkaan ja kuuluisan parin, Hippolytan (Suvi-Maaria Virta) ja Theseuksen (Olli Haataja) häitä odotellaan. Neljän päivän juhla-aika vääntyy yhdeksi surkuhupaisan karmeaksi yöksi, kun henkilöiden väliset rakkaussotkut ajavat heitä eksyksiin. Ovatko näyt ja harhat totta, vai onko kuten Theseus toteaa: ”Runoilijat, sekopäät ja rakastuneet pulppuavat fantasiaa; piruja ei mahdu helvettiin niin suurta määrää kuin vain hullu näkee.”

Mukana myös tanssijaopiskelijoita

William Shakespearen komedia, alkuteos nimeltään A Midsummer Night’s Dream, on yli 400 vuotta vanha, mutta se tarjoaa edelleen ajankohtaisia teemoja tulkinnoille. Shakespearen onnellinen loppu herättää kysymysmerkkejä. Rakkaus on suuri ja sokea tunne. Näytelmästä on tehty useita käännöksiä, joista Joensuun kaupunginteatterin esitys perustuu Matti Rossin käännökseen Juhannusyön uni.

Joensuun kaupunginteatterin suuren näyttämön tuotannossa ovat mukana lähes kaikki teatterin näyttelijät sekä tanssijoita Riverian Outokummun tanssin koulutusohjelmasta. Esityksen ohjaaja-koreografi on Piia Peltola. Esityksessä kuullaan musiikkia, kuten Einin “Draamaa”, Katri Helenan “Vasten auringon siltaa” ja Antti Tuiskun “Hiihdän”. Muusikkona tuotannossa on mukana vierailija Eve Pietarinen.

Ohjaaja haastateltavana taiteilijatapaamisessa

Ensi-illan yhteydessä 30.10. järjestetään taiteilijatapaaminen, jossa ohjaaja Piia Peltolaa haastattelee Timo Ventola. Esityksen teemoja jatkaa yleisölämpiössä samanniminen taidenäyttely, jossa on esillä Tytti Putkosen ja Satu Laanisen teoksia 30.10.2021-20.2.2022. Näyttelytoiminta on yhteistyö Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Tällä esityksellä Joensuun kaupunginteatteri on myös mukana kahdeksasluokkalaisille suunnatussa valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa. Taidetestaajat-esityksiä pidetään Joensuun kaupunginteatterissa marras-, joulu- ja tammikuussa.

Lue lisää esityksestä ja taiteilijatapaamisesta.

Lue lisää taidenäyttelystä.

Katso myös

Kesäyön unelma

William Shakespearen Kesäyön unelma on komediallinen satufantasia, jossa taikuutta, kepposia, väärinkäsityksiä, suuria tunteita ja kummallisia olentoja piisaa!

Yhteistyö Joensuun Taiteilijaseuran kanssa jatkuu uusilla näyttelyillä

Syyskaudella 2021 avautuvat taidenäyttelyt liittyvät teatteriesityksiin “Pim Pam pallomaakailuseik”, “9 hyvää syytä elää” ja “Kesäyön unelma”.