Helena: ”Ei järki rakkautta ohjaa, se kiitää mieltä vailla; silmiä ei ole, mutta siivet on, ja hurja kiire aina.”

Ateena, 2020-luku. Oikuttelevainen, kevytmielinen, järjetön ja kauan kaivattu rakkaus on ihan käden ulottuvilla. Tulossa on rikkaan ja kuuluisan parin häät. Hääbändi virittäytyy jo valmiuteen, ja paikallinen teatteriseurue harjoittelee surullisinta komediaansa häissä esitettäväksi. Metsissä elävillä taikaolennoilla on kuitenkin omat salaperäiset voimansa puuttua sinne rakkauden ajamina eksyneiden ihmispoloisten kohtaloihin.

William Shakespearen Kesäyön unelma on komediallinen satufantasia, jossa taikuutta, kepposia, väärinkäsityksiä, suuria tunteita ja kummallisia olentoja piisaa! Omat rakkaushuolensa on niin keijujen kuningatar Titanialla kuin Ateenan herttua Theseuksellakin sekä ristiin rastiin rakastavalla nelikolla Helenalla, Hermialla, Lysanderilla ja Demetriuksella.

Onko sitä yhtä ainoaa oikeata olemassa, vai onko rakkaus parhaimmillaan onnellisten kompromissi? Kuka saa, ja kenelle annetaan? Suosittelemme tätä hupsuttelevan unelmoivaa esitystä rakkautta kaipaaville, sitä etsiville, rakastuneille, rakkaudessa ryvettyneille ja siinä pettyneille esityksen onnelliseen loppuun saakka.

Puck: ”Voi kuolevaisten narrinäytelmää, kun hupsut itseänsä esittää!”

Näytelmän esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma.

William Shakespeare

William Shakespearen (1564-1616) katsotaan olevan historian merkittävimpiä kirjailijoita ja aikansa etevimpiä englannin kielen taitajia ja uudistajia. Shakespearen teoksia on käännetty useimmille nykyaikaisille kielille, ja niitä esitetään jatkuvasti ympäri maailmaa.

Nykyään monet tutkijat uskovat, että Shakespeare oli salanimi tai kollektiivi, sillä nimellä kirjoitettujen teosten määrä on liki yli-inhimillinen. Shakespearen näytelmiä ovat muun muassa Kesäyön unelma, Romeo ja Julia, Hamlet sekä Macbeth.

Shakespeare kirjoitti useita näytelmiä, niin tragedioita kuin komedioitakin, sonetteja ja runoja. Useissa näytelmissään hän noudatti Aristoteleen esittelemää johtosääntöä: tragedia päättyy siihen, että kaikki kuolevat; komedia päättyy mahdollisimman suuriin häihin.

S-etuesitykset

Näyttämällä S-Etukorttia lipun oston yhteydessä saat viiden euron alennuksen perushintaisesta teatterilipusta. Tarjous koskee seuraavia esityksiä:

  • keskiviikko 3.11. klo 18
  • torstai 4.11. klo 17.30

Etuhintaisia lippuja myy Carelicumin lipunmyynti. Enintään kaksi tarjouslippua per S-Etukortti.

Lue lisää S-etuesityksistä.

Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely

Joensuun Taiteilijaseuran näyttely Kesäyön unelma on esillä toisen kerroksen yleisölämpiössä esitystoiminnan aikana 30.10.2021-20.2.2022. Lue lisää taidenäyttelystä.

Taiteilijatapaaminen

Taiteilijatapaaminen järjestetään ensi-illan yhteydessä lauantaina 30.10. kello 15.30-16.30 pienellä näyttämöllä. Ohjaaja Piia Peltolaa haastattelee Timo Ventola. Vapaa pääsy!

mukana Taidetestaajat-hankkeessa

Joensuun kaupunginteatteri on ilokseen jo toistamiseen mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-hankkeessa, jossa kahdeksasluokkalaiset testaavat taidetta ja tutustuvat oman lähialueensa kohteen tarjontaan. Joensuun kaupunginteatterin Kesäyön unelma -esityksen yhteydessä nuoret tutustuvat teatterinäyttämöön mielikuvittelun työkaluna sekä Joensuun Taiteilijaseuran kuvataidenäyttelyyn, joka asettuu vuoropuheluun esityksen teemojen kanssa.

Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa. Sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisätietoa Taidetestaajien sivuilta.

tilausnäytännöt

Varatut yksityisnäytännöt tähän esitykseen:

Varaa tilausnäytäntö omalle ryhmällesi! Katso lisätietoa Ryhmät ja yritykset -sivulta.

Rooleissa

Hippolyta – Suvi-Maaria Virta
Theseus – Olli Haataja
Helena – Minna Maaria Virtanen
Hermia – Anna Ojanne
Demetrius – Petteri Rantatalo
Lysander – Hannes Mikkelsson
Titania – Minni Gråhn
Oberon – Regina Launivuo
Puck – Maria Karhapää
Egeus – Markku Maasilta
Simo Sukkula – Joni Kuokkanen
Egeus ja Petteri Lankku – Markku Maasilta
Filostratos – Eveliina Pietarinen
Tanssijat Riverian Outokummun tanssin koulutusohjelmasta:
Paavo Puhku ja Sinapinsiemen – Tuomas Salopuro
Keijo Kolvi ja Herneenkukka – Tinja Nerkko
Valle Veivi ja Lukinseitti – Jenna Laurila

Työryhmä

Alkuperäisteos: A Midsummer Night´s Dream, William Shakespeare
Suomennos: Matti Rossi (nimellä Juhannusyön uni)
Ohjaaja-koreografi: Piia Peltola
Ohjaajan assistentti: Tiia-Mari Mäkinen
Lavastussuunnittelu: Iris Routa
Pukusuunnittelu: Saara Jolkkonen
Valosuunnittelu: Asko Heiskanen
Äänisuunnittelu: Petri Kettunen
Videosuunnittelu: Tuula Hakulinen
Muusikko-sovittaja-harjoituttaja: Eveliina Pietarinen
Tarpeistonvalmistaja: Tuula Hakulinen
Kampaaja-maskeeraaja: Sanna Sahlman
Järjestäjä: Juha Kokko
Kuiskaaja-tarpeistonhoitaja: Laura Valkonen
Näyttämömestari: Martti Mujunen
Näyttämömiehet: Kari Penttinen ja Juha Kerkkonen
Pukijat: Sanna Tarvainen / Soile Tarvainen


Katso myös

Teatterin avoimet harjoitukset Joen yössä

Joensuun kaupunginteatteri on mukana Joen yössä avoimilla harjoituksilla. Kesäyön unelman avoimet harjoitukset pidetään suurella näyttämöllä perjantaina 20.8. kello 18.30-19 ja 19.30-20.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!