Joensuun kaupunginteatterin syksyn 2024 ja alkukevään 2025 ohjelmisto on julkaistu. Liput ovat myynnissä 23.4. teatterin lipunmyyntikanavissa.

Joensuun kaupunginteatterin syksyn ja alkukevään näytäntökausia värittävät huumorin ja selviytymisen teemat. Teatterin syksyn pääteos suurella näyttämöllä on Maria Jotunin komediaklassikko Kultainen vasikka, jonka ohjaa ja sovittaa Samuli Reunanen. Ensi-ilta on 28.9.2024 suurella näyttämöllä (Rantakatu 20). 

Jotunin 1918 kirjoittama Kultainen vasikka on tunnettu napakasta dialogistaan ja purevasta huumoristaan. Näytelmä käsittelee taloudellisten vaikeuksien kitkoja parisuhteessa ja ympärillä kuohuvan maailman painetta sekä ponnistelua kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa. 

– Tuore sovitus tarjoaa jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja jotain kultaista – sekä teatterisyksyn parhaat naurut, vieraileva ohjaaja Reunanen lupaa. 

Kaupunginteatterin uusi johtaja Sarianne Tursas aloittaa työnsä elokuussa Joensuussa. Hänen ensimmäinen ohjaustyönsä on Juhlat – ja elämä siinä sivussa, jonka ensi-ilta on 25.1.2025 suurella näyttämöllä. Komedia kertoo kolmen sukupolven loputtomista ruuhkavuosista yhteisten juhlien kautta. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet Kirsi Porkka ja Maria Meinander. 

Koko kevään 2025 ohjelmisto julkaistaan syksyllä.

Lapsille ja nuorille näytelmät kiertuemahdollisuudella 

Kaupunginteatterin syysohjelmistossa on lastennäytelmä Sotta Pyttynen sekä nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu Meille käy hyvin. Molemmat esitykset ohjaa Merja Pennanen. 

Meille käy hyvin on syntynyt ryhmälähtöisesti devising-menetelmällä. Esityksessä costume playta (pukuilua) harrastava kaveriporukka jää koulun luentosaliin yöksi. Mitä yön aikana tapahtuukaan? Syntyy ainakin syvällisiä ja hauskoja keskusteluita ja koskettavia elokuvakohtauksia musiikkia unohtamatta. Ensi-ilta on 28.8.2024 Carelicumin auditoriossa.  

Sotta Pyttynen on Katja Krohnin käsikirjoittama hurmaava tarina 4-vuotiaasta Iiro-pojasta, joka yökyläilee ensimmäisen kerran ukin, Sotta Pyttysen, luona. Näytelmä kertoo siitä, kuinka kaksi hyvinkin erilaista ihmistä voi ystävystyä ja ymmärtää toistensa erikoisuuksia. Ensi-ilta on 23.10. Carelicumin auditoriossa (Torikatu 21 C).  

Sotta Pyttynen ja Meille käy hyvin -esitysten ensi-iltojen yhteydessä järjestetään Meet & Greet –taiteilijatapaaminen ja näyttelynavajaiset. Molemmat näytelmät on mahdollista tilata myös kiertueelle. Keväällä 2025 esitykset siirtyvät Carelicumin auditoriosta teatteritalon pienelle näyttämölle (Rantakatu 20) kaupungintalon tilaremontin valmistuttua. 

Teatterin kiertueohjelmistossa jatkaa näyttelijä Anna Ojanteen monologi, elämänarvoinen tarina Kaikki hienot jutut. Syksyllä tarjoamme myös satupuoltuntisia päiväkoteihin. 

Pikkujoulukauteen viihdyttäviä vierailuesityksiä

Pikkujoulukauteen on tarjolla kuusi vierailuesitystä Joensuun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.  

Ratkiriemukkaassa komediassa Yötön yö 18.–19.10. suurella näyttämöllä palataan kesään ja juhannuskommelluksiin. Tarkoitus on viettää perinteinen juhannus, mutta yllätys yllätyksen perän muuttaa kaiken. Esityksen on ohjannut Jukka Virtanen ja sen tähdittävät Eija Vilpas, Tiia Louste ja Mikko Karisto. 

SUOMI Happy land -revyy hauskuuttaa 21.11. suurella näyttämöllä. Lavalla nähdään Pohjois-Savon lahja maailmalle, kirjailijana tunnettu koomikko Antti Heikkinen. Lisäksi revyyssä laulaa ja näyttelee Joensuussa jo aikaisemmin hurmannut Pauliina Hukkanen sekä hänen kollegansa Tiina Bolz ja Aapo Oranen 

Kuinka te kehtaatte?!. saapuu puolestaan 22.–23.11. Joensuuhun. Esityksessä sekoitetaan viihdyttävällä tavalla brittihuumoria ja suomalaista ronskia stand up -komiikkaa. Näyttämöllä viihdyttää Pohjois-Karjalan lahja maailmalle, näyttelijä Timo Lavikainen ja toimittajanakin tunnettu Pasi Karppi.

Teatterilippu toimii bussilippuna myös näytäntövuonna 2024–2025 

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) ja Joensuun kaupunginteatterin Teatterilippu bussilippuna  -yhteistyö jatkuu myös ensi näytäntövuonna.  

Syyskauden 2024 ja tammikuun 2025 liput ovat myynnissä 23.4. Joensuun teatterin lipunmyyntikanavissa Joensuun kaupungin palvelupisteellä Carelicumissa ja Lippu.fi -verkkokaupassa sekä myyntipisteissä.  

S-Etuhintaisia lippuja myydään nyt myös Prisman infopisteeltä teatterin ovilipunmyynnin ja Joensuun kaupungin palvelupisteen lisäksi. 

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.