Suomen kielellä leikittelevä Pim Pam pallomaakailuseik rohkaisee kohtaamaan ja kokeilemaan uutta

Joensuun kaupunginteatterin syyskauden lastenesitys on 4-8-vuotiaille suunnattu, suomen kielellä leikittelevä Pim Pam pallomaakailuseik, jonka ensi-iltaa vietetään 18. syyskuuta pienellä näyttämöllä.

Johanna Peltosen ja Hanna Rytin 2013 käsikirjoittama Pim Pam pallomaakailuseik on leikittelevä teatterillinen kertomus, joka antaa lapsille mahdollisuuden nauttia suomen kielen äänteiden mieleen tuomista väreistä, mauista ja rytmittelystä. Samalla se kertoo erilaisten kulttuurien kohtaamisesta ja rohkaisee kokeilemaan uusia asioita vailla pelkoa.

Pim (Olli Haataja) ja Pam (Minna Maaria Virtanen) ovat erikoisveikkosia, joiden suussa sanat ovat oikeinpäin, kun ne ovat väärinpäin. He matkustavat avaruusaluksellaan maapallolle ja tupsahtavat keskelle Virallisen henkilön (Joni Kuokkanen) vaatekaappia. Seuraa kohtaaminen, jonka aikana Pim ja Pam löytävät tuon eksoottisen avaruusolennon, ihmisen eli ”varuusaesmin” kanssa yhteistä hauskaa. Haatajan, Virtasen ja Kuokkasen lisäksi näyttelijöistä mukana on Markku Maasilta taivaalla iltaisin kelluvan kuun, Pomin, roolissa.

Esityksen ohjaa Piia Peltola. Lavastuksen ja puvut on suunnitellut vierailija Ella Aresvuo. Esityksen ilmaisu on saanut innoitusta muun muassa japanilaisesta animesta ja klovneriasta, jota ryhmälle on opettanut Tiia-Mari Mäkinen.

Myös kiertueohjelmistossa

Esitys on myös tilattavissa kiertueelle. Kiertue-esityksiä nähdään ainakin Juuassa 1. lokakuuta.

Esityksen teemoja jatkaa neljännen kerroksen yleisölämpiössä nähtävä Joensuun Taiteilijaseuran taidenäyttely “Muista myhy!”, jossa on esillä kuvataiteilija Tuija Hirvonen-Puhakan esinekoosteita.

Lue lisää esityksestä.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.

Käsiohjelmat

Lataa käsiohjelma käyttöösi ilmaiseksi.