Joensuun kaupunginteatteri otti vastaan taiteilija Jukka Niskasen lahjoittaman taideteoksen “Villi joki I” teatterilla. 

Teatterinjohtaja Iiristiina Varilo ja talous- ja hallintopäällikkö Leena Kinanen ottivat teoksen vastaan ilahtuneina. Vastaavaa lahjoitusta ei heidän työskennellessään ole tehty teatterille. 

– Etsimme tälle hyvän paikan, josta asiakkaat näkevät sen teatterilla käydessään, he lupaavat Niskaselle.  

Taiteilija Jukka Niskasen Joen sydän -teemateosnäyttely on ollut esillä 9.2.2024 alkaen teatterin toisen kerroksen lämpiössä. 

Näyttelyteoksista Niskanen lahjoitti “Villi joki” –sarjan ensimmäisen teoksen Joensuun kaupunginteatterille. Se on syntynyt vuonna 2023 akryylilla kierrätysvanerille. Sarjan teoksia on taiteilijan mukaan inspiroinut vapauden elementti joki. 

Lahjoitettu teos Joensuun kaupunginteatterin lämpiössä.

 

Taidenäyttelyt ovat syntyneet Joensuun kaupunginteatterin ja Joensuun Taiteilijaseuran yhteistyönä vuodesta 2019 alkaen. Taiteilijaseuran haulla valittujen nimikkotaiteilijoiden työt ovat esillä kyseisen näytelmän esityskauden ajan teatterin yleisölämpiöissä. Yhteistyö lisää hyvinvointia ja saavutettavuutta sekä tietoisuutta taiteesta. 

Nyt teatterin ja Taiteilijaseuran yhteistyö on ehdolla vuoden 2023 yleistöteon saajaksi. Tunnuspalkinnon myöntää Horisontti ryhmä. Lue lisää tästä! 

 

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Taiteilija Jukka Niskanen: “Joki uurtaa väylänsä minne tahansa”

Taiteilija-kirjailija Jukka Niskasen näyttely 10.2.–25.5.2024 Joensuun kaupunginteatterin lämpiössä. Vapaa pääsy esitystoiminnan aikana.

Teatterin taidenäyttelyt 2023–2024

Teatterin taidenäyttelyissä esillä Eve Huttusen, Outi Piiroisen, Pirjo Pirisen ja Reima Hirvosen teoksia. Näyttelyt on toteutettu yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.

Joen Sydän

Joensuun paikallishistoriaan sukeltavan Joen Sydän -musiikkinäytelmän kantaesitys on 10.2.2024 suurella näyttämöllä.