Viime blogin jälkeen on ollut välissä hieman hiljaista joululomien takia, mutta lomien jälkeen päästiinkin kunnolla vauhtiin koko näyttelijäporukan kanssa. Roolitus tehtiin joulukuun loppupuolella, jotta kaikki tiesivät, mitä rooleja pääsevät tekemään tammikuun alusta eteenpäin. Oli erittäin mielenkiintoista olla mukana roolitusprosessissa!

Olen itse ollut lavalla ja käynyt läpi erinäisiä casting-prosesseja, mutta en ole koskaan ollut prosessin toisella puolella. Oli upeaa seurata ohjaajan ja ohjaajan assistentin keskustelua ja pohdintaa siitä, kuka sopisi mihinkin rooliin ja miksi. Se avasi minulle aivan uusia näkökulmia. Itse olin mukana lähinnä tuomassa käytännön näkökulmaa, koska pidän huolta Joensuun ylioppilasteatterin näyttelijöiden aikatauluista.

Toinen hommani nyt tammikuussa on ollut videoiden editointiohjelman opettelu. Aloitin haastattelusarjan Fahrenheit 451:n työryhmän jäsenistä. Sarjan ensimmäisessä osassa haastattelussa olen minä itse ja kaupunginteatterin tiedottaja Heini. Kun haastattelu oli kuvattu, editoin sen opetellen samalla käyttämään editointiohjelmaa. Tästä on varmasti paljon hyötyä jatkossa! Videon pääset katsomaan teatterin Youtube-kanavalla.

Edellä mainittujen lisäksi olen myös kuvannut harjoituksia videolle, jotta poissa olevat pysyvät kärryillä, kirjoittanut markkinointikirjeitä, pohtinut videoideoita sekä ylläpitänyt aikatauluja ylioppilasteatterin näyttelijöiden osalta ja tiedottanut muutoksista. Koen, että tähän mennessä harjoittelu on antanut minulle juuri sitä, mitä toivoinkin: tekemällä oppimista kokeneempien vanavedessä sekä työelämässä tarvittavia taitoja ja työkaluja.

Kirjoittanut: Mira Keskinen

Katso myös

”Joskus unelmat toteutuvat!” Harjoittelija Miran blogi

Kulttuurituottajaksi opiskeleva Mira Keskinen kirjoittaa harjoittelunsa ajalta blogia teatterin sivuille. Ensimmäisessä osassa Mira esittelee omia taustojaan.

Fahrenheit 451:n dystooppinen maailma – Harjoittelija Miran blogi

Mira Keskinen suorittaa kulttuurituottajan opintoihin kuuluvaa harjoitteluaan Joensuun kaupunginteatterilla. Lue uudesta blogikirjoituksesta Miran ajatuksia Fahrenheit 451:n dystooppisesta maailmankuvasta.

Fahrenheit 451

Kotimainen kantaesitys! Joensuun kaupunginteatterin Fahrenheit 451 on ajankohtainen näyttämösovitus Ray Bradburyn dystooppisen tieteiskirjallisuuden klassikosta. Tilattavissa myös kiertueelle!