Paikallisten taiteilijoiden näyttelyt värittävät Joensuun kaupunginteatterin yleisölämpiöitä, kun teatterin ja Joensuun Taiteilijaseuran yhteistyö jatkuu keväällä 2022 uusin näyttelyin. Näyttelyissä on esillä teoksia kontiolahtelaiselta Marja Hassiselta, joensuulaiselta Juha Kettuselta ja enolaiselta Tuija Hirvonen-Puhakalta.

Joensuulainen kuvataiteilija Juha Kettunen maalaa yleensä perinteisillä maalaustaiteen tempera-, öljyväri- ja akvarellitekniikoilla. Innoituksensa hän saa luonnossa liikkumalla, suomalaisen yhteiskunnan toimivuudesta ja monimuotoisuudesta sekä kulttuurista, kuten kirjallisuudesta. Teatterissa esillä oleva teos kokeilee uutta tekniikkaa dystopia-aihetta lähestymällä. Kettusen näyttely “Dystopia, ei-toivottu tulevaisuudenkuva” liittyy kotimaiseen kantaesitykseen “Fahrenheit 451” ja on esillä 19.2.-21.5. neljännen kerroksen yleisölämpiössä.

Ohjelmistoon palaavan murhamysteeri Hiirenloukun teemat jatkuvat näyttelyssä “Mysteeri”, jossa on esillä enolaisen kuvataiteilijan Tuija Hirvonen-Puhakan maalauksia. Hän toimii kuvataiteen opetus- ja ohjaustehtävissä sekä tuottajana taide- ja kulttuurituotannoissa. Hänellä on luottamustoimia alan yhdistyksissä ja vuodesta 2017 lähtien hän on ollut Joensuun Taiteilijaseura ry:n puheenjohtaja. Hän maalaa suurikokoisia teoksia, joista muodostuu tilallisia kokonaisuuksia, ja työskentelee kuvataiteen, ympäristö- ja yhteisötaiteen sekä tilataiteen parissa. Taiteellisessa työssään eri konteksteissa häntä kiehtoo kohtaamiset, tilat ja aika. Tämän näyttelyn teokset kuvaavat Hiirenloukku-näytelmän tiheää henkistä tunnelmaa ja osallistavat katsojatkin pelaamaan. Mysteeri-näyttely on nähtävissä 28.2.-17.4. toisen kerroksen yleisölämpiössä.

Marja Hassinen on Kontiolahdessa asuva ja työskentelevä keraamikko ja kuvataiteilija. Teatterin lämpiöön hän toteuttaa akryylimaalauksia, jotka liittyvät koko perheen näytelmään “Pikku vampyyri”. “Lentoon, ystäväiseni, lentoon!” -näyttely on esillä 27.4.-28.5.2022 toisen kerroksen yleisölämpiössä.

Katso myös

Kuvataidetta yleisölämpiöissä

Teatterin yleisölämpiöissä on mahdollisuus nauttia teatterin lisäksi kuvataiteesta. Tuomme toisen ja neljännen kerroksen yleisölämpiöihin esille vaihtuvan taidenäyttelyn, joka toteutetaan yhteistyössä Joensuun Taiteilijaseuran kanssa.