VALO-lastenteatteritapahtuman tiedote 10.11.2021

VALO-tapahtumassa juhlitaan lapsia

Tämänvuotisen VALO-lastenteatteritapahtuman avaa torstaina 18.11. Joensuussa Nepenmäen kirjastossa lapsille ja perheille suunnattu nukkenäyttely ”Miksi Mörkö hymyilee?”

Näyttelyssä tutustutaan muutamiin satuihin ja tarinoihin, joista on tehty nukketeatteriesitys. Teatterinuket ovat upeita taideteoksia, joita on hyvin kiinnostava katsella. Jokaisella nukentekijällä on oma tunnistettava kädenjälkensä ja näyttely tuo esille tätä hienoa teatterikentän osaamista. Nepenmäen kirjastossa Nukketeatteri Ofelia Helsingistä esittää kävelevällä näyttämöllään sadun Mörön unisukista.

Toinen näyttely ”Tonttujen joulupuuhat” avautuu samana päivänä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa. Koko perheelle suunnattu joulunäyttely kertoo vanhan ajan hirsirakentamisesta ja siitä, kuinka joulua vietettiin entisaikaan.

Valkoisen pupun näköinen teatterinukke.

Tapahtumia Joensuun kaupunginteatterissa

Torstai-iltana Joensuun kaupunginteatteri vie pienet katsojat Pim Pam pallomaakailuseik -esityksellään hassuttelutunnelmiin klovnerian ja sanaleikittelyn keinoin.

Joensuun kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä juhlitaan lapsia myös perjantaina ja lauantaina viidessä lapsille suunnatussa musiikillisessa juhlassa ja konsertissa.

Juhlallisen avauksen tulee suorittamaan Pohjois-Karjalan museosta tuulettumaan päässyt Rauni Museorotta. Sanaratas ry esittää sadun Laiska-Jaakosta värivarjokuvateatterina, ja lastenorkesteri Pippuri soikoon yhdessä Satuteatteri Punahilkan nukkien kanssa laulattaa ja leikittää lapsia. Nepenmäen koulun lapset lukevat juhlassa Lapsen oikeuksien julistuksen.

Lisätietoja

Lastenkulttuurin tekijät ja tapahtuman järjestäjät toivovat runsasta osallistumista lasten kunniaksi järjestettyihin juhliin. Lämpimästi tervetuloa!

Koko tapahtuman ohjelma Satuteatterin verkkosivuilta.

Lisätietoja antaa Jaana Palve-Karppanen, p. 0409134009

Katso myös

Lastenesitys Pim Pam pallomaakailuseik ensi-iltaan lauantaina 18.9.2021

Joensuun kaupunginteatterin syyskauden lastenesitys on 4-8-vuotiaille suunnattu, suomen kielellä leikittelevä Pim Pam pallomaakailuseik, jonka ensi-iltaa vietetään 18. syyskuuta pienellä näyttämöllä.

Tuija Långin teatteriarvio: ”Pim Pam hurvittelee hauskasti virkamiehenkin sydämeen”

Pim Pam pallomaakailuseik käsittelee lapsen elämään liittyviä asioita. Sanoja väännellään toisinpäin ja opetellaan uutta. Maan virkahenkilölläkin on opittavaa. Voisiko välillä heittää vähän vapaalle? Entäs jos alkaa riehua ja leikkiä?