Joensuun kaupunginteatterin kevätkaudella 2021 nähdään Mika Waltarin klassikkonäytelmä ja juhlistetaan pitkän näyttelijänuran tehnyttä Olli-Kalle Heimoa. Ohjelmistoon palaavat viime keväänä koronan vuoksi peruuntuneet ”Stalinin lehmät” ja ”Liisa ihmemaassa”.

Gabriel, tule takaisin! Samuli Reunasen ohjaamana

Joensuun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle astuu helmikuussa Suomen hurmaavin rakkaushuijari, kun ensi-iltaan tulee Mika Waltarin alkuperäisteokseen pohjautuva ja vierailija Samuli Reunasen ohjaama “Gabriel, tule takaisin!”.

Waltarin vuonna 1945 kirjoittama klassikkonäytelmä on kiihkeä komedia rakkaudesta, rahasta ja julmasta juonittelusta suomalaisessa maalaiskaupungissa. Rooleissa nähdään Olli Haataja, Minni Gråhn, Maria Karhapää ja Regina Launivuo. Ensi-ilta on 20. helmikuuta.

Lue lisää näytelmästä.

Olli-Kalle Heimon 40-vuotista uraa juhlistetaan

Pienellä näyttämöllä puolestaan lähdetään porukalla elämänmakuiselle road tripille. Musiikillinen näytelmä “Don Ookoo ja Santso Tohkane” on komedia ystävyydestä ja sielunmaisemasta vapaasti Cervantesin Don Quijotea mukaillen.

Vierailevan ohjaajan Aleksis Meaneyn käsikirjoittama näytelmä juhlistaa vuonna 2021 eläköityvän Olli-Kalle Heimon 40-vuotista uraa Joensuun kaupunginteatterissa. Näyttämöllä nähdään Heimon lisäksi näyttelijä Jaakko Tohkanen sekä näyttämömies-muusikko Jussi Heikkilä. Ensi-ilta on 13. helmikuuta, ja esitys kuuluu myös teatterin kiertueohjelmistoon.

Lue lisää näytelmästä.

Stalinin lehmät ja Liisa ihmemaassa palaavat ohjelmistoon

Lisäksi kevätkaudella päästään esittämään kahta näytelmää, joiden esitykset peruuntuivat koronaviruspandemian vuoksi keväällä 2020. “Stalinin lehmät” palaa pienen näyttämön ohjelmistoon 25.3. Se on myös toinen kevään kiertävistä esityksistä. Esitys nähdään Joensuun lisäksi muun muassa Espoossa, Tuusulassa, Juuassa ja Outokummussa. Lue lisää näytelmästä Stalinin lehmät.

Piia Peltolan ohjaama koko perheen näytelmä “Liisa ihmemaassa” puolestaan saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä 24.4. Lue lisää näytelmästä Liisa ihmemaassa.

Ohjelmistoon palaavien näytelmien viime kevään esityksiin ostetut liput eivät käy uusiin esityksiin, vaan liput tulee vaihtaa.

Kevätnäytäntökauden liput tulevat myyntiin lokakuun loppuun mennessä.

Katso myös

Ohjelmisto

Tutustu Joensuun kaupunginteatterin ohjelmistoon.

Lipunmyynti

Katso teatterilippujen hinnat ja osta pääsylippusi elämysten pariin Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.

Esityskalenteri

Katso esityskalenterista tulevat näytännöt ja osta lippusi!

Mediapankki

Lataa valokuvia käyttöösi.