Teatteri jalkautuu Joensuun keskustaan uuteen Pop up -teatteritilaan! Pop up -teatteri sijaitsee Niskakadun ja Kauppakadun kulmassa osoitteessa Kauppakatu 28.

Pop up -teatterissa esitämme neljää eri esitystä, joista voit lukea alla lisää. Esityksiä on saatavilla sekä yksityisesityksinä ryhmille tilauksesta että kaikille avoimina yleisönäytäntöinä. Katso vapaat esitysajat ja yleisönäytännöt kunkin esityksen kohdalta.

Yleisönäytäntöihin on vapaaehtoinen pääsymaksu. Ryhmähinnat ovat esillä alempana.

Fredrika Runeberg

Neljä näyttelijää tutkii vanhoja kirjoja pop up -teatteritilassa. Lattialla on vanhoja kodin tarvikkeita.
Näyttelijät Minna Maaria Virtanen, Markku Maasilta, Anna Ojanne ja Suvi-Maaria Virta pop up -teatteritilassa.

 

Fredrika Runeberg (1807-1879) oli kansalliskirjailija Ludvig Runebergin puolison, naisasianaisen, sanomalehtinaisen ja kirjailijan lisäksi myös kahdeksan lapsen äiti, joka kaiken arkisen askareen keskellä yritti löytää tilaa ilmaista omia ajatuksiaan aikana, jolloin kirjoittava nainen oli kummajainen. Huomioitavaa oli myös, että kirjallinen työ sai vapautuksensa vasta kun ensin oli paikattu kumikalossit, valettu kynttilät, keitetty saippuat, paistettu herra Runebergille torttuja…

Näyttelijät Anna Ojanne, Suvi-Maaria Virta, Minna Maaria Virtanen ja Markku Maasilta kurkottavat ajan läpi kohti tätä uskomatonta naista. He tuovat esille hänen elämäänsä ja ”sielunsa lapsia” hänen omia kirjoituksiaan lukemalla. Teksteinä toimivat Fredrikan novellit ja kirjeet ruokareseptejä unohtamatta.

Kesto: 45-60 minuuttia, sisältää pienen keskusteluhetken

Katsojien enimmäismäärä: 14 henkilöä

Ryhmävaraukset

Tilausnäytännön hinta on 50 euroa. Näytännöt pidetään pop up -tilassa Kauppakadulla. Varaukset markkinoija Jaana Valkilan kautta ensisijaisesti sähköpostilla: jaana.valkila@joensuunteatteri.fi tai puhelimitse 0504099971.

Varatut esitysajat

 • ke 24.2. klo 18.15
 • pe 26.2. klo 18

Avoimet yleisönäytännöt

Tervetuloa yleisönäytäntöihin! Paikkavarauksia ei oteta etukäteen. Pääsymaksu on vapaaehtoinen.

 • Pe 5.2. klo 12 Fredrika Runeberg ja Pop up -teatteritilan ensi-ilta
 • La 13.2. klo 12
 • To 25.2. klo 18, Tämä lisäesitys yleisön toiveena!

Lukudraama Pasi was here

”Hemmo saa kuulla lapsuuden parhaan ystävänsä Pasin kuolleen. Paluu kotiseudulle Savoon nostaa pintaan muistojen Pasin, ja yhteisen matkan päiväkodista aikuisuuden kynnykselle.
Suuret ikäluokat rakensivat meille hyvinvointiyhteiskunnan, mutta miten käy heidän lapsilleen? Löytyykö yhteistä kieltä, kun helsinkiläistynyt urbaani humanisti ja itäsuomalainen perusmies kohtaavat vuosien jälkeen?

Samoista lähtökohdista on rakentunut kaksi erilaista identiteettiä, yhteisestä lapsuudesta kaksi erilaista aikuisuutta. Miksi toinen heistä selviytyi ja toinen musertui, vaikka he jakoivat samat unelmat: kasvattaa yhtä isot muskelit kuin Terminatorilla ja päästä koskettamaan Pamela Anderssonia. Onnistuvatko he kaivautumaan ylös asennepoteroistaan ja saavuttamaan jälleen rikkomattoman yhteenkuuluvaisuuden tunteen?

Pasi Was Here on kaiverrus pulpetissa, tägäys betonissa, tussaus vessan seinässä. Se on haikean riemukas näytelmä, joka liikkuu muistojemme yhtenäiseen Suomeen, lapsuutemme kulta-aikaan ja paikkaan, jota ei ehkä koskaan ollutkaan.”

Savonlinnalaisen Veikko Nuutisen (s. 1981) kirjoittama Pasi was here on palkittu parhaan näytelmätekstin Lea-palkinnolla 2016. Veikko Nuutinen on kiinnostavimpia uuden suomalaisen draaman kirjoittajia.

Mikä on lukudraama?

Lukudraama on kirjaimellisesti näyttelijöiden toimesta luettu näytelmän tai näytelmäkatkelman esitys. Lukudraamassa tekstin lukemista elävöitetään ilmaisulla ja hyvin rajatulla määrällä rekvisiittaa tai muita teatterin keinoja. Lukudraama on tuotannollisesti keveä tapa tuottaa yleisön nautittavaksi näytelmätekstejä, ja useissa eurooppalaisissa teattereissa esimerkiksi uusien näytelmien esittämistä lukudraamoina hyödynnetään ohjelmistovalinnoissa.

Lukudraaman tavoite on, että teksti tulee esille selkeänä ja ymmärrettävänä ja että viitteellinen tulkinta jättää tilaa yleisön mielikuvitukselle. Lukuesityksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jäädä keskustelemaan teoksesta työryhmän kanssa.

Kesto: noin 1,5 tuntia

Katsojien enimmäismäärä: 14 henkilöä

Ryhmävaraukset

Tilausnäytännön hinta on 50 euroa. Näytännöt pidetään pop up -tilassa Kauppakadulla. Varaukset markkinoija Jaana Valkilan kautta ensisijaisesti sähköpostilla: jaana.valkila@joensuunteatteri.fi tai puhelimitse 0504099971.

Varatut esitysajat:

 • pe 19.2. klo 11.30-13, Joensuun lyseon lukio
 • ti 23.2. klo 14.30-16, Joensuun steinerkoulu
 • ke 24.2. klo 9.30-11, Joensuun lyseon lukio
 • pe 26.2. klo 14-15.30

Avoimet yleisönäytännöt

Tervetuloa yleisönäytäntöihin! Paikkavarauksia ei oteta etukäteen. Pääsymaksu on vapaaehtoinen.

 • to 18.2. klo 18
 • pe 19.2. klo 18. Lukudraaman jälkeen keskustelutilaisuus, jossa on mukana kirjailija Veikko Nuutinen.

Seikkailu Ihmemaahan -satuimpro

Joskus on tylsää ja hyvä niin – koska silloin voimme lähteä mielikuvittelemaan ja etsimään mielenvoimia!

Seikkailun Ihmemaahan tarjoavat erilaisissa kokoonpanoissa näyttelijät Anna Ojanne, Suvi-Maaria Virta, Minna Maaria Virtanen ja Markku Maasilta.

Nämä luotettavat matkakumppanit ja seremoniamestarit rakentavat yhdessä lasten kanssa seikkailutarinaa ja roolihahmoja. Sitten saatatte päästä vaikka kanin kolon kautta mielikuvitusmatkalle Ihmemaahan!

Kesto: noin 30 minuuttia

Ikäsuositus: noin 4-12-vuotiaille

Katsojien enimmäismäärä per esitys: 14 mukaan lukien lapset ja aikuiset

Ryhmävaraukset

Tilausnäytännön hinta on 50 euroa. Näytännöt pidetään pop up -tilassa Kauppakadulla. Varaukset markkinoija Jaana Valkilan kautta ensisijaisesti sähköpostilla: jaana.valkila@joensuunteatteri.fi tai puhelimitse 0504099971.

Varatut esitysajat:

 • to 25.2. klo 9.30-10, pienryhmäpäiväkoti Väkkärä

Avoimet yleisönäytännöt

Tervetuloa yleisönäytäntöihin! Paikkavarauksia ei oteta etukäteen. Pääsymaksu on vapaaehtoinen.

 • la 13.2. klo 15

City Boy – vähän toisenlainen liike Kauppakadulla

Kauluspaitaan ja puvun housuihin pukeutunut henkilö näyteikkunan edessä kuvattuna niin, että vain käden ojennetut sormet ja osa kehoa näkyy.

City Boy on tanssitaiteilija, koreografi Kalle Pulkkisen sekä ohjaaja-dramaturgi Piia Peltolan luoma konseptuaalinen tanssiteos, jossa Kalle Pulkkinen tanssii pop up -teatteritilassa neljä tuntia ilman valmista koreografiaa.

Pulkkisen City Boy on nykyaikainen hahmo, joka elää arkeaan ihmisten silmien alla. City Boyn elämä valokeilassa on yhtä tanssia! Tasatunnein ohjaaja-dramaturgi Peltola vierailee City Boyn maailmassa.

Esitys on hyvin pienimuotoinen kunnianosoitus Reijo Kelan City Man -performanssille vuonna 1989. Moni tunnistaa Kelan myös hänen Suomussalmelle tekemästään Hiljainen kansa -ympäristötaideteoksesta. Kela vietti viikon lasikuutiossa Helsingin keskustassa – Joensuun City Boylle riittää neljä tuntia Kauppakadulla.

Näin pääset mukaan

Esitystä seurataan tilan ulkopuolelta. Siihen, miltä esitys omissa korvissa kuulostaa, voit halutessasi vaikuttaa valitsemalla listasta kappalesuosituksia ja kuuntelemalla niitä omilla kuulokkeillasi esityksen taustamusiikkina. Kappalesuositukset ovat Spotifyssa soittolistalla ”JNS City Boy”. Löydät suositukset myös alta PDF-tiedostona tai liiketilan ikkunasta listana.

Voit myös valita omaa lempimusiikkiasi tai kuunnella kaupungin ääniä. Kannustamme kokeilemaan eri vaihtoehtoja! Teosta voit myös seurata suhteessa kävelykadun liikkeeseen ja ympäröivään kaupunkikuvaan.

Kappalesuositukset Spotifyssa soittolistalla ”JNS City Boy”

Kappalesuositukset PDF-tiedostona

Esitysajat

Tervetuloa katsomaan! Esitystä seurataan tilan ulkopuolelta.

 • to 11.2. klo 18
 • la 13.2. klo 18
 • ti 23.2. klo 18

Katso myös

Pop up -teatteri avautuu Kauppakadulle

Joensuun kaupunginteatteri jalkautuu helmikuussa 2021 uuteen pop up -tilaan Joensuun keskustaan.

Teatteri

Tutustu Joensuun kaupunginteatteriin, Suomen itäisimpään ammattiteatteriin.