Sähköpostiosoite: maria.karhapaa(at)joensuunteatteri.fi

 

Joensuusta kotoisin oleva Maria on valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) vuonna 2006 Helsingin Ammattikorkeakoulusta. Opintojen lisäksi hän on opiskellut klassista laulua mm. Ruoholahden ja Joensuun konservatorioissa. Valmistumisen jälkeen Maria palasi takaisin kotikonnuilleen Pohjois-Karjalaan, ja työskenteli useamman vuoden freelancer-näyttelijänä ja teatteri-ilmaisun ohjaajana ennen kuin aloitti työt vakinaisena näyttelijänä Joensuun kaupunginteatterissa. Hän on ollut syksystä 2017 lähtien Joensuun kaupunginteatterin näyttelijöiden luottamusmies.

Musiikkiteatteri on Marian sydäntä lähellä, ja viimeksi häntä on voinut nähdä musiikkiteatterin parissa mm. Harmony Sistersin Mairena. Erityistaitoina Marialla on laulu, huilun soitto ja Pohjois-Karjalan murre.

Vapaa-aika hujahtaa Marialla lastensa kanssa touhuten, Hertta-koiran kanssa metsässä lenkkeillen, ja välillä kuntosalillakin huhkien unohtamatta lepoa, läsnäoloa ja leppoisaa lukuhetkeä aamukahvin ääressä.

”Teatteri on kohtaamispaikka, jonka tarkoituksena on herättää ihminen miettimään ihmisyyttä ja elämää. Tutkimusmatka suureen tuntemattomaan. Miksi elämme kuten elämme?”

Tietä käyden tien on vanki, vapaa on vain umpihanki’
A. Hellaakoski