Ensi-ilta 7.11.2020 suurella näyttämöllä

Arvioitu kesto 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen väliajan

Liput 28/26/15 e

Maalausmaisessa kuvassa etualalla lierihattuinen mies selkä katsojaan päin. Mies katsoo sinisävyisen talvimaiseman keskellä olevaa kartanoa, joka muistuttaa Joensuun kaupungintaloa. Taloa kohti kulkee seitsemän ihmishahmoa.
Murhamysteeri Hiirenloukku nähdään Joensuun kaupunginteatterissa syksyllä 2020. Kuva: Sari Kaija / Virran Varrelta

Jännitysnäytelmä Lontoossa – taattua Agatha Christietä

Tulossa syksyllä 2020: Agatha Christien murhamysteeri Hiirenloukku – uudella suomennoksella!

”Mutta vaikka se – se mielipuoli yrittäisi tulla tänne tappamaan meidät kaikki – tai jonkun meistä – me olemme silti turvassa? Lumen takia. Kukaan ei pääse tänne ennen kuin lumi sulaa.”

Hiirenloukku on perinteinen suljetun tilan jännitysnäytelmä, jossa toisilleen tuntemattomat ihmiset jäävät lumen saartamaksi murhaajan kanssa. Tapahtumapaikkana toimii Monkswellin kartanon täysihoitola, joka on ensimmäistä päiväänsä auki.

Edellisenä päivänä Lontoossa on tapahtunut murha ja poliisilla on syytä epäillä, että murhaaja suuntaa seuraavaksi kartanolle. Tai ehkä hän on jo siellä?

Epäiltyjä on lukuisia, sillä jokaisella asukilla on omat salaisuutensa. Hiirenloukku on rikosnäytelmien klassikko ja taattua Agatha Christietä, joten loppuratkaisu yllättää varmasti.

Perinteenä onkin, että yleisöä pyydetään esityksen nähtyään olemaan kertomatta murhaajan henkilöllisyyttä niille, jotka eivät vielä ole esitystä nähneet.

Klassikkonäytelmän uusi suomennos

Klassikkonäytelmää on esitetty yhtäjaksoisesti Lontoossa vuodesta 1952, mikä kertoo mysteerin huikeasta vetovoimasta.

Joensuun kaupunginteatteri tuo jännittävän ja viihdyttävän näytelmän suurelle näyttämölle uutena Aino Piirolan suomennoksena.

Ennakkomyynti nyt käynnissä

Muutamia esityksiä on jo ennakkomyynnissä. Loput esitykset tulevat myyntiin myöhemmin keväällä.

Osta omasi Ticketmasterista tai Carelicumin lipunmyynnistä.

Suosittelemme opiskelijan äkkilähdöksi -symboli.

Rooleissa

Rooleissa muun muassa Olli Haataja, Regina Launivuo, Markku Maasilta, Anna Ojanne, Petteri Rantatalo, Jaakko Tohkanen ja Suvi-Maaria Virta.

Työryhmä

Alkuperäisteos – Agatha Christie
Suomennos – Aino Piirola
Ohjaus ja lavastussuunnittelu – Seppo Honkonen